DIVAT

Stílustanácsadók ruha tippjei a 2024-es szezonra

Szerző:
Szabó Anna
Ha áttekintést keres arról, hogy milyen divatirányzatokra, illetve ruhatrendekre számíthat 2024-ben, akkor jó helyen jár. A stylistok és divatszakértők leginkább csak jóslatokat tudnak még mondani, de az már most biztos, hogy a letűnt korok divatjai kerülnek újból előtérbe.

Olvasson tovább, hogy képben legyen az újdonságokról és új stílusjegyekről mielőtt kiválasztaná a kedvenc öltözékét a hazai online boltok széles választékából.

A klasszikus stílus mindig divatos

Szeretem az ötletet, hogy időtlen, sokoldalú darabokba fektessek be, amelyekről tudom, hogy még évekig imádni fogom” – mondja Ray Carter stylist. Egy másik divattanácsadó, Stephanie Arroyo már izgatottan várja, hogy a 2000-es évek „farmer a farmeren” stílusjegye újra megjelenjen. „Klasszikus, anélkül, hogy túl divatos vagy hétköznapi lenne” – jegyzi meg. Mindketten úgy vélik, hogy mindenki olyan ruha mellett döntsön, amelyben hosszabb távon jól érzi magát, vagyis a kényelem legyen a legfontosabb szempont.

A szakértők észrevették, hogy a vásárlók gyakrabban kérnek klasszikus darabokat, például gombokat és egyszínű színeket. Jessica Sockel stylist szerint „A legombolyított ruha időtlen megjelenés. Az irodai használatra kész összeállításhoz válasszon széles szárú farmert, és vegyen fel egy kötött derékkabátot, amelyet nyitottan viselve megmutassa a többi ruhadarabját.

Hozzáteszi, hogy az alapokat lezseren vagy felöltözve is lehet hordani. Napközben viseljen farmert és kedvenc tornacipőjét, majd cserélje le magassarkú cipőre, ha készen áll az estére. A legjobb az egészben az, hogy ezek a tárgyak nem mennek ki a divatból, így időtállóak és sok más ruha-kombinációval kiegészíthetőek.

Fókuszban a tél, a ruha és jég szimbolikája

A hideg évszakban a jeges metálok felváltják a szokásos tavaszi pasztelleket. Lépjen be a 2024-es év legnépszerűbb színtrendjébe: egy friss színpaletta a halvány és légies könnyedségével, de a téli jég feelingjével különleges ruhakollekciót eredményez. A gleccserkék 2024 jeges tónusaként tűnt ki a Versace, Bottega Veneta, Wiederhoeft és Tom Ford divatházak változataival, de Giambattista Valli jóvoltából ezüstzöld, folyékony rózsa és fagyos lila is megjelent a divatvilágban.

A retroruha jó választás

A '90-es évek és a kora nyári trendek újjáéledése idén is folytatódik, és ez magában foglalja az olyan stílusokat, mint a nőknél alacsony emelkedésű farmer, a maxi szoknya és a szövetnadrág. Szerencséje van annak, aki az ezüst ékszereket részesíti előnyben az arany helyett, mivel az 1990-es években népszerű tónus visszatér a kiegészítők terén is. A retró stílusok, mint a 80-as és 90-es évek divatja, újragondolva és modernizálva jelenhetnek meg a kifutók után az üzletekben is.

Fenntarthatóság és környezetvédelem

Az évek során egyre nagyobb figyelmet kapott a fenntarthatóság és a környezetvédelem a divatiparban. A 2024-es szezonban valószínűleg tovább fokozódik ez a tendencia. Várhatóan olyan márkák és tervezők lesznek előtérben, akik kiemelt figyelmet fordítanak az újrahasznosított anyagokra, az alacsony környezeti lábnyomú ruhakollekciók gyártására és az etikus divat irányelveire.

A divat és a technológia egyre inkább összefonódik. Okos textíliák, interaktív ruhák és innovatív anyagok lehetnek a 2024-es és az azt követő szezon kiemelkedő elemei. A divattervezők valószínűleg tovább fokozzák az olyan technológiákat, amelyek ötvözik a funkcionalitást és a stílust.

Színek és minták

Az élénk színek és merész minták továbbra is fontos szerepet játszanak majd. A 2024-es szezonban várhatóan láthatunk majd merész színkombinációkat és „vadabb” grafikákat, amelyek kifejezik a kreativitást és az egyediséget a ruha tekintetében.

Ahogy láthattuk ez egy előrejelzés a lehetséges divattrendekről az idei szezonra. A divat mindig változik és fejlődik, és végül az egyéni ízlés és a személyes stílus határozza meg, hogy melyik ruha lesz számunkra a legjobb.

divat
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL