GASZTRO

Friss, tavaszi konyha

Szerző:
Szabó Anna
Igazítsd az évszakhoz ízlelőbimbóidat is! A megterhelő húsvéti ételdömping után, válts egészségesre. Már csak egy-két hetet kell várnod, és a piacokon megjelennek a friss zsenge finomságok. Tehát. Vigyázz, kész, főzésre felkészülni!


Zöldborsó

A zöldborsó igen kiegyensúlyozott energiaforrás, mert gazdag lassú emésztésű cukrokban, ugyanakkor hamar telítettségérzetet okoz. Ezen kívül B1-vitamin-, foszfor- és káliumforrás, és sok C-vitamint, fehérjét és rostokat is tartalmaz. Nagy mennyiségben van benne két antioxidáns elem: A-provitamin és E-vitamin, amelyek védik a szervezetet.

Cukorborsó tengeri rákkal »

 

Szardíniás cukorborsó-
saláta »

 

Cukorborsós lepény »

 



 

Póréhagyma

Ez a rostokban igen gazdag zöldségféle nagy mennyiségben tartalmaznak olyan mikrotápanyagokat, mint a kálium és a B-vitaminok. A-provitamin-tartalma is igen magas. A benne levő rostok hashajtó hatásúak, míg káliumtartalma miatt vízhajtó hatása is van. Kalóriában szegény, sok vizet tartalmaz, így nyugodtan fogyasztható fogyókúra alatt.

Kagylós póréhagyma-saláta currys öntettel »

 

Hajdinás póréhagyma-
szelet »

 

Csőben sült juhsajtos póréhagyma »

 


 

Spárga

A spárga magas rost- és víztartalma miatt nagyon hasznos az emésztés szempontjából. Gazdag vízhajtó hatású káliumtartalmának köszönhetően, de máj- és vesetisztító tulajdonsága igen jól ismert. A spárga, különösen a lila, A-provitamint és C-vitamint tartalmaz, mindkettő antioxidáns hatású, és részt vesz a szervezet öregedése elleni harcban.

Spárgakrémleves borsos tejszínhabbal »

 

Spárga parmezán-
forgácsokkal »

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL