GASZTRO

Spárgakrémleves borsos tejszínhabbal

Szerző:
Szabó Anna
Viszonylag ritkán használja a magyar konyha a rendkívül egészséges spárgát. Kedvcsinálóként álljon itt egy könnyen elkészíthető recept.


Hozzávalók:

1kg zöld spárga
1dl 8% zsírtartalmú tejszín
7,5dl sovány tej
2 csipetnyi őrölt cayenne-i bors
1 csipet reszelt szerecsendió
1 kk kukoricakeményítő
2 kk mogyoróolaj
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Levágjuk a spárga kemény végeit, a szárakat zöldséghámozóval megtisztítjuk, a csúcsot 3 cm-re levágjuk, a törzset felkarikázzuk. A csúcsot 4-5 percig gőzölőedényben pároljuk, majd félretesszük. A tejszínt 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.

2. Felforraljuk a tejet egy csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a spárgakarikákat, 10-12 percig főzzük, míg teljesen megpuhulnak. Borsozzuk, hozzáadjuk a cayenne-i borsot és a szerecsendiót, majd simára mixeljük és leszűrjük.

3. A keményítőt vízzel elkeverve lassan felforraljuk, folyamatosan keverve 2 percig főzzük, hogy krémes állagú legyen. A lehűlt tejszínt kemény habbá verjük, megborsozzuk.

4. A krémlevest elosztjuk 4 tálba, mindegyikre nagy tejszínhabhalmokat teszünk. A spárgacsúcsokkal és a borssal díszítjük. Tálaláskor a krémlevest meghintjük mogyoróolajjal.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL