Szabó Anna
      
Hozzávalók:1kg zöld spárga
1dl 8% zsírtartalmú tejszín
7,5dl sovány tej
2 csipetnyi őrölt cayenne-i bors
1 csipet reszelt szerecsendió
1 kk kukoricakeményítő
2 kk mogyoróolaj
Só és őrölt bors
1. Levágjuk a spárga kemény végeit, a szárakat zöldséghámozóval megtisztítjuk, a csúcsot 3 cm-re levágjuk, a törzset felkarikázzuk. A csúcsot 4-5 percig gőzölőedényben pároljuk, majd félretesszük. A tejszínt 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.
2. Felforraljuk a tejet egy csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a spárgakarikákat, 10-12 percig főzzük, míg teljesen megpuhulnak. Borsozzuk, hozzáadjuk a cayenne-i borsot és a szerecsendiót, majd simára mixeljük és leszűrjük.
3. A keményítőt vízzel elkeverve lassan felforraljuk, folyamatosan keverve 2 percig főzzük, hogy krémes állagú legyen. A lehűlt tejszínt kemény habbá verjük, megborsozzuk.
4. A krémlevest elosztjuk 4 tálba, mindegyikre nagy tejszínhabhalmokat teszünk. A spárgacsúcsokkal és a borssal díszítjük. Tálaláskor a krémlevest meghintjük mogyoróolajjal.
 
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK