Szabó Anna
500g zöldborsó
12 rák
12 kis újhagyma
1 zsenge salátaszív
1 ek napraforgó olaj
1 kis csokor fűszernövény (1 kis ág kakukkfű, 2 szál petrezselyem)
1 kk porcukor
2dl víz
Só és őrölt bors

1. Megtisztítjuk a rákokat. A gőzölőedény felső szintjén 10 percig gőzöljük. Félretesszük.
2. Megtisztítjuk a hagymát. Négybe vágjuk a salátaszívet.
3. A hagymát és a salátát 5-6 percig pároljuk az olajon lefedve, kis lángon. Hozzáadjuk a zöldborsót, a fűszernövényeket, a cukrot és a vizet. Sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és lefedve még 20-30 percig főzzük.
4. Ha a borsó megpuhult, kiszedjük a fűszernövényeket. Szűrőkanállal kiszedjük, és előmelegített tálra rakjuk a borsót, a főzőlevet erős lángon besűrítjük. Felmelegítjük benne a rákokat, majd a zöldborsóra tesszük. Ráöntjük a levet, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK