500g zöldborsó
12 rák
12 kis újhagyma
1 zsenge salátaszív
1 ek napraforgó olaj
1 kis csokor fűszernövény (1 kis ág kakukkfű, 2 szál petrezselyem)
1 kk porcukor
2dl víz
Só és őrölt bors
1. Megtisztítjuk a rákokat. A gőzölőedény felső szintjén 10 percig gőzöljük. Félretesszük.
2. Megtisztítjuk a hagymát. Négybe vágjuk a salátaszívet.
3. A hagymát és a salátát 5-6 percig pároljuk az olajon lefedve, kis lángon. Hozzáadjuk a zöldborsót, a fűszernövényeket, a cukrot és a vizet. Sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és lefedve még 20-30 percig főzzük.
4. Ha a borsó megpuhult, kiszedjük a fűszernövényeket. Szűrőkanállal kiszedjük, és előmelegített tálra rakjuk a borsót, a főzőlevet erős lángon besűrítjük. Felmelegítjük benne a rákokat, majd a zöldborsóra tesszük. Ráöntjük a levet, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK