Szabó Anna
Hozzávalók: 800g spárga, elsősorban zöld
3,5 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
40g parmezán
3-4 szál snidling
Só és őrölt bors
1. Levágjuk a spárga végét, a szálat megtisztítjuk, megmossuk, kis hasábokra vágjuk.
2. Vékonyan kikenünk olívaolajjal egy wokot. Felforrósítjuk, beledobjuk a spárgadarabokat, és két kanállal folyamatosan keverve 15 percig sütjük. Langyosra hűtjük.
3. 3 evőkanál olajból, az ecetből sóval és borssal ízesítve, alaposan összekeverve elkészítjük az öntetet. Éles késsel vékony forgácsokra vágjuk a parmezánt. A snidlinget megmossuk és papírtörlővel megszárítjuk.
4. A még meleg spárgahasábokat elosztjuk 4 tányérra, leöntjük az öntettel, az apróra vágott snidlinggel és parmezánnal díszítjük. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK