A banán nagyon tápláló, mert gazdag szénhidrátban. Ha nem túlérett, a lassan felszívódó cukrok révén hosszan tartó energiát biztosít a szervezetnek. Éretten az érzékeny gyomrúak is könnyebben megemésztik, de a lassan felszívódó cukrok glukózzá, gyorsan felszívódó cukrokká alakulnak át. A banánt nagyra értékelik a sportolók, mert gazdag káliumban és magnéziumban, amelyek segítenek megakadályozni az izomgörcsök képződését. Kiváló gyógyszer emésztési zavarokra és fekélyre. Gazdag keményítőben, így jól meg kell rágni, hogy könnyebben emészthető legyen.
Azonban szárítva háromszor annyi szénhidrátot és magnéziumot tartalmaz, ugyanakkor nagyon kevés benne a C-vitamin, ezért aztán célszerű inkább friss gyümölcsöt venni, már amennyire a nálunk kapható friss lehet. Válassz kemény, enyhén zöld banánt, hogy ne legyen túl édes. Ráadásul a banán egészen az elfogyasztásáig érik, így néhány napig tárolhatod, de hűtőszekrénybe semmiképpen se tedd, mert megbarnul.
Banános és mangós borzastészta » | |
Banános-kakaós keksz » | |
Banános Jozefin szelet » | |
Banános muffin » | |
Banános pulyka » | |
Aszalt szilvás banán golyó » | |
Banános piskóta » | |
Banános kenyér » | |
Fahéjas banánhab » |
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK