A tésztához:
3 tojásfehérje
15 dkg darált dió
3 ek. méz
csipet só
A krémhez:
2 ek. víz
1 ek. kakaó
3 tojássárgája
4 dkg vaj
fél banán
A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darált diót és a mézet. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanálnyi halmokat rakunk, melyeket kanállal kerek lapokká formázunk. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük (nekem gázsütőm van) 10 percig hármas fokozaton, 20-25 percig pedig a legkisebb fokozaton sütjük-szárítjuk.
Közben elkészítjük a krémet: két evőkanálnyi vízbe egy evőkanál kakaót és három evőkanál mézet teszünk, összekeverjük és folytonos keverés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről, és a tojássárgákat belekeverjük a forró krémbe. A banánt pépesítjük, összekeverjük a puha vajjal, majd a kihűlt csokikrémbe keverjük, megkóstoljuk, és ízlés szerint még mézzel édesítjük. A krémmel megkenjük a lapokat és összeragasztjuk.
Paleolitos jó étvágyat kívánok hozzá!
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK