4 banán
1 szép mangó
1kk méz
Fél kk őrölt gyömbér
1kk őrölt fahéj
A borzastésztához:
20g pekándió
60g liszt
2ek fruktóz
60g sovány vaj
1. Meghámozzuk és kockákra vágjuk a banánt és a mangót.
2. Tapadásmentes bevonatú serpenyőben lassan felmelegítjük a mézet, hozzáadjuk a gyümölcsöt, és többször óvatosan megforgatva 5 percig sütjük. Megszórjuk a gyömbérrel és a fahéjjal, összekeverjük.
3. Előmelegítjük a sütőt 240 ºC-ra (8. fokozat).
4. Elkészítjük a borzastésztát: a pekándiót, a lisztet, a fruktózt és a kis darabokra vágott vajat darabosra összekeverjük mixszerrel.
5. A gyümölcsöt elterítjük egy sütőtálban, és befedjük a tésztával. Betesszük a sütőbe, a hőmérsékletet 180ºC-ra csökkentjük (6. fokozat), és 35 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK