Ha a piskótának lelke van, akkor a tekercselt variációjának még inkább. De ettől sem szabad félni: próbálkozni kell, és idővel sikerülni fog. Tippjeink és ötleteink segítségével Te is igazi Piskótatekercs Nagymesterré válhatsz!
Kiskáté alaprecepttel
A siker egyik titka a piskótatekercs esetében, hogy a süteménytésztát még melegen kell felgöngyölni, majd hagyni kell ilyen formában kihűlni, és csak utána megtölteni a vajas vagy tejszínes, esetleg lekváros vagy gyümölcspürés krémmel.
Ha hosszú és vékony tekercset szeretnél, a hosszanti oldalon kezdd a tekercselést, a papírt használd szamárvezetőként. Ha nagyobb szeletekre vágysz, a rövid oldalról göngyöld fel.
És ne feledd: a tojásfehérjét verd fel jó keményre, a tésztát süsd meg gyorsan!
Hozzávalók az alaptésztához:
30g vaj
4 tojás
75g porcukor
75g liszt
Elkészítése:
1. Sütőlapra fektess egy nagy ív sütőpapírt. Ecsettel kissé vajazd meg. Egy lábásban olvassz meg 30g vajat, és tegyük félre. Tegyél egy tálba 3 tojássárgáját és 75g porcukrot. Habverővel keverd 3 percig, amíg kifehéredik.
2. Adj hozzá 75g lisztet, és újabb 1 percig keverd. Tegyél habüstbe 4 tojásfehérjét egy csipet sóval. Verd kemény habbá. Gyengéden forgasd bele a habot a cukros keverékbe. A hab csak akkor lesz szép, ha a tál, amiben felvered, tökéletesen tiszta.
3. Egy hosszúkás lapát segítségével terítsd el a tésztát a kivajazott sütőpapíron. Gyorsan dolgozz, de ne törjön össze a tésztában lévő habot. Simítsd el egyenletesen, kb. 1,5cm vastagon. Ügyelj arra, hogy ne maradjanak a tésztában lyukak vagy túl vékony részek. Gyengéden terítsd el, egészen a szélekig.
4. 230ºC-os sütőben 7-8 percig süsd. Vegyed ki a tésztát a sütőből. Teríts egy tiszta, megnedvesített ruhát a gyúródeszkára. Borítsd rá a tésztát. A sütőpapírt ecset segítségével nedvesítsd be. Pihentesd 5 percig, majd az egyik sarkát megfogva húzd le a papírt a tésztáról. Hagyd hűlni 15 percet.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|

- Frissítő édességek forró napokra
- Ínycsiklandó gyümölcsös sütik - Több mint 30 recept!
- Piték - minden időre
- Variációk almára - édesen és fűszeresen
- Ínycsiklandó piskótacsodák - könnyedén!
- Gyors és édes falatnyi sütemények
- Vér, gyümölcs. Desszert!
- Sütemények liszt nélkül
- Mennyei tejberizses desszertek
- Csokimennyország
- Édes finomságok Paleolit étrendhez
- Vendégváró falatok
- Top 9+4 mennyei epres édesség
- Omlós tészták, ahogy a nagyink készítette
- Hűs és ínycsiklandó krémes édességek
- Top 7 cseresznyés recept
Hozzászólások a cikkhez
« Hozzászólások elrejtése