GASZTRO

Klasszikus fatörzs

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

8 tojás
300g cukor
3ek rumaroma
1 lap piskóta
1csipet só
3ek kakaópor

 

Elkészítése:

1. Készíts 400g csokoládés vajas krémet és 200g, 3 evőkanálnyi rummal ízesített szirupot. A szükséges mennyiségű krémet 8 tojássárgájából, 1 csipet sóból, 250g kristájcukorból és ugyanennyi vajból, valamint 2 evőkanál cukrozatlan kakaóból készítsd el. Hűtőszekrényben 2 napig eláll.

2. Húzd magad elé a piskótalapot, amelyről előzőleg levetted a sütőpapírt. Ecset segítségével kend meg a tészta egész felületét sziruppal, majd hosszúkás kenőlapáttal terítsd el rajta a vajas krémet úgy, hogy mindenhová egyforma vastagon jusson. Többször simítsd át, hogy egyenletes legyen.

3. A ruha segítségével kezdd el feltekerni a tésztát jó szorosan, hogy szép, szabályos alakja legyen. Amikor az egészet feltekertük, kissé ferdén vágjuk le a két végét, és kevés krémmel ragaszd a tekercs tetejére, mintha egy valódi fatörzs lefűrészelt ágai lennének.

4. A megmaradt csokoládés krémet tegyed hullámos nyílású habzsákba. Vond be a tekercset a krémmel, a fa kérgének egyenetlenségeit utánozva. A széleit is fedjük be. Díszítsük készen vásárolható, gomba formájú habcsókkal, marcipán borostyánlevelekkel, mandulával. Tegyük hűtőszekrénybe, és jól lehűtve találjuk. Recés késsel szeleteljük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL