4 tojás
85 g porcukor
75 g liszt
50 g vaj
500 g eper
Finom porcukor
1. Törjük fel a tojásokat, válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét, és a sárgáját villával, lassan, jó 5 percig keverjük 75 g porcukorral, amíg kifehéredik. Adjuk hozzá a lisztet, de ne dolgozzuk el. 3 tojásfehérjét verjünk habbá, amikor félig kész, adjunk hozzá 1 kávéskanál porcukrot.
2. Olvasszuk meg a vajat, de ne hevítsük túl. A tojáshabbal együtt öntsük a cukros-lisztes sárgájához. Finoman forgassuk össze, de ne keverjük túl erősen.
3. Fedjünk be egy sütőlapot kivajazott sütőpapírral. Állítsuk 240 C-ra a sütőt, és melegítsük elő. 1,5 cm vastagon simítsuk a tésztát a sütőlapra. A bemelegített sütőben süssük 7 percig.
4. A sütőből kivéve borítsuk a tésztát nedves ruhára. Ecset segítségével vizezzük be a sütőpapírt, és húzzuk le a tésztáról. Közben robotgépben törjük össze az epret, majd sűrítsük be finom porcukorral. Kenjük az így elkészült eperpürét a tésztára.
5. Konyharuha segítségével tekerjük fel. Szórjuk meg finom porcukorral és hagyjuk kihűlni. Végül vágjuk le a két végét.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK