Szabó Anna
Hozzávalók:4 tojás
85 g porcukor
75 g liszt
50 g vaj
500 g eper
Finom porcukor
1. Törjük fel a tojásokat, válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét, és a sárgáját villával, lassan, jó 5 percig keverjük 75 g porcukorral, amíg kifehéredik. Adjuk hozzá a lisztet, de ne dolgozzuk el. 3 tojásfehérjét verjünk habbá, amikor félig kész, adjunk hozzá 1 kávéskanál porcukrot.
2. Olvasszuk meg a vajat, de ne hevítsük túl. A tojáshabbal együtt öntsük a cukros-lisztes sárgájához. Finoman forgassuk össze, de ne keverjük túl erősen.
3. Fedjünk be egy sütőlapot kivajazott sütőpapírral. Állítsuk 240 C-ra a sütőt, és melegítsük elő. 1,5 cm vastagon simítsuk a tésztát a sütőlapra. A bemelegített sütőben süssük 7 percig.
4. A sütőből kivéve borítsuk a tésztát nedves ruhára. Ecset segítségével vizezzük be a sütőpapírt, és húzzuk le a tésztáról. Közben robotgépben törjük össze az epret, majd sűrítsük be finom porcukorral. Kenjük az így elkészült eperpürét a tésztára.
5. Konyharuha segítségével tekerjük fel. Szórjuk meg finom porcukorral és hagyjuk kihűlni. Végül vágjuk le a két végét.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK