Már az is csodákat tesz, ha – legalább kis időre – mellőződ az alkoholt, a cukrot, a finomított ételeket. De, ha van extra segítséged, akkor miért ne használnád ki? Elég néhány ételt ismerned, és bevenned étrendedbe, és rövid időn belül, sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben!
Vizitorma
Gondolkodj a finom szendvicseken túlra is, és legközelebb tegyél finom, kissé borsozott vizitormát salátádba. Távol tartja a szabadgyököket, májtisztító és vizelethajtó hatású.
Sötétzöld levelek
Rengeteg módja van annak, hogy bevedd őket az étrendedbe – akár nyersen, de levesben, olajon megfuttatva, vagy vajon párolva. A leveles zöldek fellendítik klorofillszintedet emésztőrendszeredben, ami segíti testedet megszabadítani a szmog és gyomirtók okozta környezeti szennyeződéstől.
Friss gyümölcs
Az egy dolog, hogy idénygyümölcsöket kell ennünk. De épp azokban a hónapokban, amikor legnagyobb szükséged lenne a bennük dúskáló vitaminokra és antioxidánsokra, épp nincs szezonja semminek. Maximum a télre eltett almának és a délről érkező éretlenül leszedett gyümölcsöknek. Mégis, ha módod van rá, még mindig jobban jársz, ha ezeket választod, mintha semmilyen formában nem viszel be belőlük a testedbe. Egy szépen elrendezett gyümölcstál, vagy belőle készült krém, sütemény… egészséges alternatíva lehet, ha már unod nyersen ropogtatni azokat.
Káposztafélék
Nem véletlenül lettek számtalan fogyókúrás módszernek az alapjai. Könnyen variálhatók – a magyar konyha egyik kedvence – ráadásul a szabadságolások alatt lerakódott méreganyagokat a legjobban a káposztafélék hajtják ki. Az egyik legjobb tisztítószer szervezeted számára.
Répafélék
Ha esetleg unnád már a sárgarépát, akkor se csügged, számtalan fajtája van még a piacokon – ismerd meg őket. A répákban lévő rostok serkentik a szervezet antioxidáns termelését, valamint a májat és az epehólyagot, hogy kiűzzék testünkből a méreganyagokat.
Gyömbér és fokhagyma
A gyömbér és a fokhagyma a máj jó barátai, ők is azért dolgoznak a szervezetben, hogy minél előbb és minél hatékonyabban száműzzék a szabadgyököket testedből. Szinte alig van olyan étel, amit – legalább – a kettő közül az egyikkel ne tudnál megfűszerezni, akár frissen ráreszelve, akár fűszerolaj vagy alapanyag formájában.
Zöld tea
Amennyiben tényleg sok fűszeres, sós ételt ettél az elmúlt napokban, valószínűleg jobban kívánod a folyadékot is. Ha így van, akkor a lehető legjobb választás a zöld tea. Az a csodálatos ebben a teafajtásban, hogy gazdag egy olyan flavonoidban, mely felgyorsítja a májműködését serkentő méregtelenítő enzimek termelését.
Feketeretek-puding zsázsa-krémmel »
Csőben sült turbolyás zeller »
Currys kínai kel csőben sütve »
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK