1 zellergumó, kb. 800g
1 nagy csokor turbolya
1,5dl félzsíros tejszín
1dl sovány tej
Só és őrölt bors
1. A meghámozott zellergumót négyfelé vágjuk, és 3-4 mm vastagon felszeleteljük. Gőzölőedény felső részében sóval meghintve 5-6 percig gőzöljük. Óvatosan kiszedjük, papírtörlőn megszárítjuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6.fokozat). Folyó víz alatt megmossuk a turbolyát, és papírtörlővel óvatosan leitatjuk róla a vizet. Eltávolítjuk a vastag szárakat, majd apróra vágjuk. A tejszínt és a tejet összekeverjük, hozzáadjuk a turbolyát, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük.
3. Egy réteg zellert szétterítjük a sütőtálban, bevonjuk a turbolyás krémmel, majd megismételjük a műveletet a maradék zellerrel és krémmel úgy, hogy krém kerüljön legfelülre. Középre téve 10 percig sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
4 egzotikus tésztafajta, amit eddig valószínűleg nem ismertél
Nem minden tészta egyforma, és ezt nem csak az olaszok tudják megerősíteni. Ázsia is széles választékot kínál....
GASZTROÖrökzöld levelek és lédús gyümölcsök: íme, a legnépszerűbb citrusfélék!
Lehetnek édesek vagy savanyúak, a citrusfélék örök kedvenceink....
GASZTRO5 könnyű és gyors vacsora, mely a mosogatást gyerekjátékká varázsolja
Az alábbi receptek rendkívül egészségesek, ráadásul elkészítésükhöz csak egy serpenyő (esetleg egy keverőtál) és sütő szükség...
Ez történik a testedben, amikor beleharapsz a chillipaprikába
Te is szereted a fűszeres ételeket? Most kiderült, miért olyan jó érzés még az is, amikor égetik a nyelvet!...
GASZTROEttől a nyálkás anyagtól fiatalodik meg igazán a bőrünk
A legújabb wellness-trend egy átlátszó, nyálkás folyadék körül forog, amely nem más, mint az okra víz....
GASZTROVissza a gyökerekhez: íme, a legegészségesebb fajták!
Aki szeretné, hogy jól működjön az immunrendszere, annak kötelező megismerkedni velük. Összeszedtünk mindent ezekről a kevéssé ismer...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD