250g sóska
2 gyöngyhagyma
1 ek napraforgóolaj
Só és őrölt bors
A tésztához:
20g liszt
20g kukoricakeményítő
2dl sovány tej
1 kk napraforgóolaj
1. Előkészítjük a sóskát: a leveleket hosszában félbehajtjuk, kitépjük a szárukat és kemény ereiket. Több vízben megmossuk a leveleket, lecsepegtetjük és összevágjuk.
2. Megtisztítjuk és apróra vágjuk a gyöngyhagymát. Mérsékelt tűzön felhevítjük az olajt. Beledobjuk a gyöngyhagymát, és kis lángon 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a sóskát, sózzuk, borsozzuk, óvatosan megkeverjük, majd még 5 percig főzzük, míg az összes főzőlé el nem párolog.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6. fokozat).
4. Elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet, a kukoricakeményítőt, 1 csipet sőt és a tojásokat, majd lassan belekeverjük a sovány tejet, folyamatosan keverve, míg homogén és sima tésztát nem kapunk.
5. Papírtörlővel vékonyan kiolajozunk egy sütőtálat. Beletöltjük a sóskakrémet, majd a tésztát, és betesszük a sütőbe középmagasságra. 20-25 percig sütjük. Melegen vagy langyosan tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Depressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK