1 ek zöld tea
4dl félzsíros tej
3 tojássárgája
80g porcukor
Néhány szem piros gyümölcs
1. A zöld teát beáztatjuk 1 dl tejbe. A többi tejet felforraljuk.
2. A tojássárgát fehéredésig keverjük a cukorral, és folyamatosan keverve beleöntjük a forró tejet. Mérsékelt lángon 10 percig főzzük, míg krémes állagot nem kap.
3. Levesszük a tűzről, beleöntjük a zöld teás tejet, leszűrjük, és hagyjuk lehűlni. Betesszük a fagyasztóba 30 percre.
4. A lefagyasztott keveréket 30 percig keverjük a fagylaltgépben. Tálaláskor két gombóc fagylaltot teszünk minden kehelybe, és hány szem piros gyümölccsel díszítjük.
OLVASS TOVÁBB!
Miért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK