UTAZÁS

Melyik zarándok útvonal illik hozzád a legjobban?

Évente több mint 300 000 ember látogatja meg a Szent Jakab túraútvonalat, melynek célpontja a spanyol Santiago de Compostela. A város csodálatos katedrálisa ad otthon a kereszténység egyik legnagyobb szimbólumának, Szent Jakab apostol sírjának.

A camino látogatottsága megtízszereződött a 90-es évek vége óta és manapság sok zarándok szívesebben kutatja fel a kevésbé népszerű útvonalakat. Egyszerű, nehezített, hosszú vagy rövid – mindenki talál kedvére valót az utak között. Íme, a legnépszerűbb zarándok útvonalak, hogy ki tudd választani a megfelelőt:

Francia út – a klasszikus: hosszú és rendkívül népszerű

A leggazdagabb hagyománnyal rendelkező caminót többen követik, mint az összes többi túra útvonalat együttvéve. A Camino Francés St-Jean-Pied-de-Portban kezdődik a Pireneusok francia oldalán és 770 km-t megtéve Észak-Spanyolországban, Santiago de Compostelában ér véget. Sokaknak ez az út jelenti a Caminot. Érinti La Rioja borvidékeit, Galícia érintetlen zöldjét, Paplona, Burgos és León kőből épített faluit és városait őskori kőhidakon és katedrálisokon keresztül. 5 túrázóból csak 1 képes végigjárni az egész utat.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL