REJTÉLY-MISZTIKA

Ezt a 10 nőt észbontó okokkal ítélték el boszorkányságért – A 3. és az 5. minket is kiakasztott!

Még ha valóban hihetünk is abban, hogy léteznek boszorkányok, akkor is nyilvánvaló, hogy többnyire ártatlan nőket ítéltek el. Persze előfordulhatott az, hogy egy valódi boszorkányt kaptak el, de a legtöbbször csak olyat, aki túl ronda volt, túl gyanúsan viselkedett, vagy rengetegen vallottak ellene. Olyan is akad, aki a körülmények áldozata lett. Éppen ezért olyan elképesztő ennek a 10 nőnek is az esete, akit boszorkányság vádjával ítéltek el.

Hihetetlen, milyen mondvacsinált okokkal ítélték el ezt a 10 nőt boszorkányságért:

3. A gyermek vallomása

A Lancashire-i Pendle-ben 10 ember halt meg 1612-ben. A Jennet Device együtt élt az édesanyjával, Elizabeth-tel, a nagymamájával Demikével, idősebb nővérével Alizonnal és bátyjával James-szel. A falusiaknak nem tetszett Demike, mert alacsony volt és kancsal. Alizon pedig lelkesen állította, hogy a nagymamája boszorkány. Jennet is megjelent a bíróságon ahol nagymamája, Demike és Alizon nővérét is boszorkánysággal vádolták. Az édesanyja, Elizabeth rákiáltott Jennetre, hogy mit keres ott, aki meg az anyját követelte. Ezután felmászott az asztalra, és azt mondta: „Anyám boszorkány, és tudom, hogy igaz. Láttam a szellemét egy barna kutya képében, amelyet Ballnek hív.”
A bíróság hitt neki és elítélte az egész családját és jó pár szomszédjukat is. Másnap felakasztották őket a Gallows-hegyen.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL