Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7 hihetetlen egybeesés, amire máig nincs magyarázat

Szerző:
Szabó Anna
A különös egybeesések már több mint 2000 éve foglalkoztatják a kutatókat. Mindannyian megtapasztalhattuk már, hogy véletlenek nincsenek, ám csak nagyon kevesen értjük. A megdöbbentő esetek legtöbbjére pedig sehogyan sem tudunk magyarázatot találni. Álljon itt példának néhány, ami nem mostanában esett meg, ám a mai napig rejtély, hogy mi is történt valójában.

 

A furcsa, rejtélyes egybeesések kapcsán egyetlen kérdés merül fel szinte mindenkiben: van-e az egybeesésnek valami titkos jelentése, és milyen ismeretlen erőt képvisel, ha egyáltalán képvisel valamit? Talán léteznek olyan erők a világegyetemben, amelyekről alig, vagy egyáltalán nincs fogalmunk? Bár semmiféle egyetértés, határozott válasz nem létezik a fenti kérdésekre, ám tagadhatatlan, hogy mind a hívőket, mind a szkeptikusokat magával ragadják az ilyen esetek. Minden egybeesés csodálkozást kelt, a legkülönösebb esetek hallatán pedig azonnal szárnyalni kezd a képzelet.

 


 

7. Az Erdington gyilkosságok

Elképzelhető, hogy a csillagok és bolygók állásai részei lehetnek annak az erőnek, mely rendet visz az univerzum káoszába? Ezt az elméletet hivatott valamennyire igazolni az Erdington-gyilkosságok azonossága is. A két gyilkosság ugyanazon a helyen, ugyanazon a napon történt, csak 157 év eltéréssel. Az áldozatok azonos korú (némely forrás szerint egy napon született) lányok. A két esetben olyan szembeötlő és sok a közös elem, hogy feltételezhető, a bűnösöket valamilyen asztrológiai befolyás vezérelte tettük végrehajtásakor.

1817. május 27-én a huszadik évében járó Mary Ashfordot holtan találták Erdingtonban – az akkor még kis faluban – Birminghamtől öt kilométerre. Nyilvánvaló volt, hogy a fiatal lány gyilkosság áldozata lett. 1974. május 27-én Barbara Forrestet találták holtak ugyanott, nem messze attól az óvodától, ahol óvónőként dolgozott. Megfojtották.

Ez önmagában még nem több, mint érdekes hasonlóság. Ha azonban részleteiben vizsgáljuk a két esetet, akkor bizony megmutatkoznak a döbbenetes azonosságok. 1817-ben ás 1974-ben egyaránt május 26-ára esett pünkösd napja. Másnap, május 27-én történtek a gyilkosságok. Mindkét áldozatot megerőszakolták, holttestüket nagyjából ugyanott (egymástól 360 méternyire) találták meg, s a halál nagyjából ugyanakkor állt be. A nyomok mindkét esetben arra utaltak, hogy a gyilkos megpróbálta elrejteni a holttestet. A közös vonások sora még nem ért véget ezzel. Mindkét lány pünkösd hétfőjén este egy barátnőjét látogatta meg, és ott öltöztek át, hogy táncmulatságba menjenek. Mindkét gyilkosság után egy Thornton nevű férfit tartóztattak le, mindkettőt a gyilkossággal vádolták, majd mindegyiket felmentették a vád alól.

 

rejtély
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL