Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7 hihetetlen egybeesés, amire máig nincs magyarázat

Szerző:
Szabó Anna
A különös egybeesések már több mint 2000 éve foglalkoztatják a kutatókat. Mindannyian megtapasztalhattuk már, hogy véletlenek nincsenek, ám csak nagyon kevesen értjük. A megdöbbentő esetek legtöbbjére pedig sehogyan sem tudunk magyarázatot találni. Álljon itt példának néhány, ami nem mostanában esett meg, ám a mai napig rejtély, hogy mi is történt valójában.

 

A furcsa, rejtélyes egybeesések kapcsán egyetlen kérdés merül fel szinte mindenkiben: van-e az egybeesésnek valami titkos jelentése, és milyen ismeretlen erőt képvisel, ha egyáltalán képvisel valamit? Talán léteznek olyan erők a világegyetemben, amelyekről alig, vagy egyáltalán nincs fogalmunk? Bár semmiféle egyetértés, határozott válasz nem létezik a fenti kérdésekre, ám tagadhatatlan, hogy mind a hívőket, mind a szkeptikusokat magával ragadják az ilyen esetek. Minden egybeesés csodálkozást kelt, a legkülönösebb esetek hallatán pedig azonnal szárnyalni kezd a képzelet.

 


 

3. James Dean elátkozott autója

1955-ben a filmszínész James Dean balesetet szenvedett ezüstszínű Porschéjával, és azon nyomban életét vesztette. Az eredeti balesetet szinte biztosan gyorshajtás okozta, de utána mintha megátkozták volna az autót. Először lecsúszott az autómentőről, és megsebesítette a szerelőt. Aztán szétszerelték, és az épp részeket újrahasznosították. A motort tartalmazó autó a szó szoros értelmében megölte sofőrjét, a főtengelyt és az abroncsokat hasznosító autók pedig súlyosan megsebesítették vezetőjüket. Végül a Porsche összeroncsolódott karosszériájának sikerült egy személyen sérülést okoznia, majd később egy másikat megölnie, amikor lezuhant a szállítójárműről. 1959-ben az autó 11 darabra tört szét, pedig épp csak az állványán pihent. Mi állhat e balesetek mögött? Tán az elátkozott autó?

rejtély
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL