Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7 hihetetlen egybeesés, amire máig nincs magyarázat

Szerző:
Szabó Anna
A különös egybeesések már több mint 2000 éve foglalkoztatják a kutatókat. Mindannyian megtapasztalhattuk már, hogy véletlenek nincsenek, ám csak nagyon kevesen értjük. A megdöbbentő esetek legtöbbjére pedig sehogyan sem tudunk magyarázatot találni. Álljon itt példának néhány, ami nem mostanában esett meg, ám a mai napig rejtély, hogy mi is történt valójában.

 

A furcsa, rejtélyes egybeesések kapcsán egyetlen kérdés merül fel szinte mindenkiben: van-e az egybeesésnek valami titkos jelentése, és milyen ismeretlen erőt képvisel, ha egyáltalán képvisel valamit? Talán léteznek olyan erők a világegyetemben, amelyekről alig, vagy egyáltalán nincs fogalmunk? Bár semmiféle egyetértés, határozott válasz nem létezik a fenti kérdésekre, ám tagadhatatlan, hogy mind a hívőket, mind a szkeptikusokat magával ragadják az ilyen esetek. Minden egybeesés csodálkozást kelt, a legkülönösebb esetek hallatán pedig azonnal szárnyalni kezd a képzelet.

 


 

1. Umberto itáliai király esete

1900. július 28-án Umberto király a szárnysegédjével költötte el vacsoráját egy monzánai étteremben. Másnap egy atlétikai versenyre volt hivatalos, ezért járt Monzánában. Miközben jóízűen falatozott, meglepődve tapasztalta, hogy az étterem tulajdonosa pontosan úgy néz ki, mint ő maga. Ahogy beszédbe elegyedett vele, hamarosan kiderült, hogy nemcsak külsőleg egymás hasonmásai. A tulajdonost is Umbertonak hívták, és akárcsak a király, ő is Torinóban látta meg a napvilágot, ráadásul ugyanazon a napon. Ha ez még nem volna elég, ő is egy Margherita nevű lányt vett el feleségül, ugyanazon a napon, amikor a király házasságot kötött Margherita királynéval, éttermét pedig azon a napon nyitotta meg, amikor a királyt megkoronázták.

A király érdeklődését azonnal felkeltette a dolog, így meg is hívta hasonmását, hogy tartson vele a másnapi atlétikai rendezvényre. A verseny napján azonban szárnysegédje közölte, hogy az étteremtulajdonos nem tud részt venni a rendezvényen, ugyanis egy rejtélyes lövöldözésben életét vesztette. A király teljesen ledöbbent, ám ez a döbbenet sem tartott sokáig, mert őt magát is halálos találat érte – a tömegben lapuló anarchista golyója végzett vele.

rejtély
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL