REJTÉLY-MISZTIKA

5 elképesztő igazság az Indiana Jones filmekből

Talán azt gondoltad, hogy az Indiana Jones filmek sem többek puszta kitalációnál. Pedig már eleve a történetek is létező a legendákra épültek. Ahogy a kristálykoponyák is valódiak és az is igaz, hogy a nácik is megszállottan kutattak a kincsek után. Ezek után nem akarod tudni, hogy még mi igaz a filmekből?

Íme, 5 meglepő igazság az Indiana Jones filmekből:

A kristálykoponyák és a Szent Grál

Van néhány lelet a filmben, aminek mondhatni van valóságalapja. Ilyen például a negyedik részben is látott kvarcból készült kristálykoponya. Ebből már többet is találtak. Az egyik éppen a British Múzeumban látható. Sajnos az valószínűleg 19. századi hamisítvány, nem pedig az eredeti Kolumbusz előtti vagy földönkívüli műtárgy.

Bár nincs rá bizonyíték, de a híresztelések szerint az elveszett frigyláda legalább kilenc országban is megtalálható, kezdve Etiópiával és Egyiptommal. A Szövetség Ládája egy fából és aranyból készül láda, ami az első film Az elveszett frigyláda fosztogatói című film középpontjában áll, és ha minden igaz, a tízparancsolatot tartalmazó kőtábla található meg benne.

Továbbá ott van a Szent Grál, ami a harmadik részben, Az Indiana Jones és utolsó kereszteslovag című filmben szerepel. Elvileg ez az ereklye ott volt az utolsó vacsorán, később pedig ebben fogták fel a keresztre feszített Krisztus vérét. Az igazság az, hogy a 12. században sehol nem szerepel az irodalomban, egyedül egy Arimátiai Józsefről szóló legendás elbeszélésben említik, amelyben a Grált megőrzésre Britanniába küldik.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL