Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
LELKIPATIKA

Hogyan gyógyítsd meg a benned élő gyermeket, mely gátol a szerelemben és kapcsolataidban?

Szerző:
Szabó Anna
A belső gyermek a szívedben él, bárhová mész, mindig magaddal viszed. Amikor a belső gyermeket az apja vagy az anyja elhagyja, vagy a szülőkel elbátortalanítják, az felnőtt korban komoly problémákat jelenthet. Ha megcsaltak, vagy egy szeretett személy elutasított… Mi történik ilyenkor?

Mit tesz a belső gyermek? 

A belső gyermek azt mondja: „Meg fogom védeni magam bármilyen érzéstől, bárki felé. Nem akarok egy komoly, szerető kapcsolatot, mert szeretni valakit egyet jelent az elutasítással. A szeretet számomra csak fájdalmat, depressziót és betegséget okoz.” Természetesen túl fogod élni és túl fogsz rajta lépni, de a benned élő gyermek mindig ott lesz, és meg fog akadályozni minden lehetséges újabb szívfájdalmat, amiben részed lehetne. 

De mi történik akkor, ha találkozol valakivel, aki egy lehetséges társad lehetne egy hosszútávú kapcsolatban? Felébred benned a belső gyermek, és már a kezdetektől rettegéssel tölt el a másik ember elvesztése miatt. Nem fog elhagyni egy másik nőért? Nem fog a földbe taposni, amikor a szívem teljesen megnyitom számára? Nem lesz önző, öntelt vagy rosszindulatú? Nem fog megbetegedni, akár meg is halni? 

A benned élő gyermek túlságosan megrémült az átélt eseményektől, ezért már a kötődés legenyhébb formája is elindíthatja a védekező mechanizmust. Ennek semmi köze az új kiszemeltedhez, lehet, hogy ő lesz életed szerelme! 

Hogyan működik ez a kioldógomb? 

Az energia átveszi a hatalmat az egész lényed felett. Olyan erősen védelmez minden sérelemtől, hogy ez akár a tested funkcióiban, a viselkedésedben és az alvásban is megjelenhet. Így nézhet ki, ha hirtelen feltámad a semmiből: 

• Ok nélküli szívproblémák
• Erős érzés, hogy mindennek véget vess
• Ok nélküli idegesség, sírás, félelem és elhagyatottság
• Érzés, hogy minden hozzád közel kerülő személy egyszer el fog távozni
• Nem tudsz aludni, valami nincs rendben
• Elkezdesz inni/dohányozni, vagy más szokást találsz, amibe elmenekülhetsz valami elől, ami veszélyt tartogat számodra, el akarsz szabadulni ettől
• Egyedül kell lenned, hogy megvédd magad, úgy érzed az a legjobb, ha elfutsz
• Állandó készenléti, riadós helyzetben vagy

Mit tehetsz? 

Meditálj. Tedd az egyik a kezed a szívedre és képzeld magad elé a gyermeket (magadat kislányként). Kérdezd meg, miért van tele ennyi félelemmel. Öleld meg, ha sírni kezd. Mondd ezt neki: „Már felnőtt vagyok. Itt maradok, hogy megvédjelek és megvigasztaljalak. De igenis szeretnék nyitott lenni erre az új szerelemre. Tudom, hogy amit teszel, azt az irántam való szeretetből teszed. Köszönöm. De már felnőtt vagyok és egyesülni szeretnék ezzel az emberrel. Ne félj, bízz bennem…” Helyezd vissza a gyermeket a szívedbe. Adj neki játékokat, hogy megnyugodjon. Meg kell ezt tenned minden nap, amikor nagyon fél újra szeretni. 

Megjegyzés: Az első találkozás a benned élő gyermekkel nagyon érzelemdús lehet, hiszen akár évtizedek óta egyedül sírdogált egy sötét sarokban. Most felnőttként emeld fel és vigasztald meg, éld át az érzelmeit, simogasd meg és értesd meg vele, hogy ez a helyzet mostantól változni fog. Továbbra is szeretni fogod, de nyitott leszel új szerelmekre is.
Nézz a gyerek szemébe. Figyeld meg, hogyan néz ki, hogyan érez, és hogyan cselekszik. Meg van ijedve, összezavarodott, bizonytalan és nem érzi magát biztonságban. Milyen idős a gyermeked? Nézd, hogyan gátol meg a változásban, és nem enged érzelmileg felnőni. 

Vedd észre, hogyan állítja meg a valódi érzelmeid kibontakozását. Képes vagy rá, hogy felemeld ezt a gyermeket és megvigasztald. Suttogd a fülébe: „Már felnőtt vagyok. Ígérem, hogy mindentől megvédelek, ami árt neked. Bármit megtehetünk, bárhol lehetünk és bárkit szerethetünk. Rendben van, ha vannak érzelmeink. Láttalak és felkaroltalak. Itt az ideje megváltozni. Én már megváltoztam. Látom a félelmeidet, és megértem őket. Látom a fájdalmat, amit a múltban átéltél.” Mondj el neki mindent, amit szeretnél és öleld meg. Már felnőtt vagy és számíthatsz magadra. Képes vagy megvédeni, szeretni magad és megbocsátani. Karold át a gyermeket és hagyd játszani. 

Belső gyermek gyakorlatok és meditációk 

Ülj le egy nyugodt helyre, és kezdj el meditálni. Gondolj arra, hogy egy erdőben sétálgatsz, és egy kisgyermek szemén keresztül tekintesz a világra. Ő a te saját belső gyermeked. Hol akarna most lenni? Mit akarna látni? Mit akarna tenni? Mi tenné boldoggá a jelenben és a jövőben? Mik az álmai? Mik a reményei? Hova menj, hogy mindkettőtöknek a kedvére tehess? Kellő gyakorlással meg fog jelenni előtted a kép, ahova a belső gyermeked kívánkozik, és ahol mindketten csodálatosan érzitek majd magatokat.

Egy másik gyakorlat 

Készíts egy hangulat táblát. Használj nagy színes papírokat, csillámokkal és szívecskékkel. Alkoss meg egy gyermeket, aki feltehetőleg te vagy. Rakd tele olyan dolgokkal, amik boldoggá tesznek és biztonságérzetet adnak. Vágj ki egy magazinból szívecskéket, ennivalót, macit, vagy bármit, amit szeretsz, ami boldoggá tesz, és ami felidézi a gyermekkorodat. Ez a hangulatlap ábrázolja majd azt, hogy valójában ki akartál lenni gyermekként… Megjeleníti, hogy ez a kisgyermek mit csinált a szobájában, ami boldoggá tette.

Mit adhatsz neki, hogy biztonságban érezze magát? Egy új szobát? Szükséges lefektetned, aludni? Adnod kell neki egy bizonyos játékot? Vagy sírni szeretne a karjaidban? Szeretne bizonyos szavakat hallani, például „biztonságban vagy”, „szeretnek téged” és „én mindig vigyázok rád és mindig szeretni foglak, nem számít, hogy nézel ki, mit érzel, vagy mit érsz el az életben”? Mikor mosolyog, és mitől nyugszik meg? Ezután helyezd vissza a gyermeket a szívedbe, ez lesz a helye örökké, ezért ne felejtsd el gyakran meglátogatni. Ugyanis az esetleges szorongások, pánikrohamok és a bizonytalanság, amit most érzel, mind-mind a kisgyermek miatt van, aki a fájdalma és félelmei miatt nem érzi magát biztonságban a felnőtt világban. 

Kényelmetlenül érzed magad a világban – Testesülj meg szeretettel 

Úgy érezheted, hogy „nem tartozol ehhez a világhoz”? Ez nagyon mélyen hangzik, de valójában nem az. A belső gyermeked és a lelked érezheti, hogy elege van fájdalomból és megrázkódtatásból, a szerelmi bánatból, betegségből és halálból, és minden traumából, melyeken végigment, akár az előző életeiben is.

Hogyan érzett a lelked, amikor a középkorban börtönbe került, megerőszakolták, megölték, felakasztották, megkövezték, keresztre feszítették, vagy boszorkányként elégették? A lelkünkben megmaradnak ezek a traumák. Miért térünk hát vissza? Az önzés és a megosztottság okozta mindezt számunkra. Elhagytuk a Földet, de nem zártuk le és nem fejeztük be ezeket az előző borzalmas életeket, tehát sebzettek maradtunk. 

Életeken át segítettük az embereket lelkészek, gyógyítók és pártfogók személyében, hálából rengetegszer kerültünk börtönbe, égettek meg, vagy akasztottak fel bennünket. Csak azért, mert bölcs voltál, megvilágosult, és az emberek nem értettek meg. A lelkünk ezt mind megjegyzi, és minél többször születünk újjá, annál több fájdalomra emlékezünk.
Ha visszaemlékezel, hogy átélted ezeket a fájdalmakat, az segíthet feloldani az érzést. Képes leszel port hinteni rá, és újra szeretni a Földanyát. Mondd ezt magadnak: „Már egy új életben élek, és ebben az életben kész vagyok itt és most megtestesülni. Megkérem a lelkemet, hogy teljesen reinkarnálódjon ebben a testben, ebben az életben. Engedélyt adok magamnak, hogy teljes életet éljek ebben a testben, teljesen meggyógyulva. Nem félek többé, az életem ma elkezdődik és felkészültem rá.” 

Gyakorold a hangulatlapokat, és „etesd” meg a belső gyermekedet. Minden napban van valami, amivel játszhatunk, amin nevethetünk és gyereknek érezhetjük magunkat. Nézhetünk rajzfilmeket, játszhatunk számítógépes játékot, érezhetünk gyermeki ártatlanságot, nem számít mennyi fájdalmat éltünk át korábban. Kezdd el MOST a gyógyulást.

 

lelkipatika gyerekszáj
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL