Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Tudd meg, mi történik a szervezeteddel, ha kávét vagy sört fogyasztasz!

Szerző:
Szabó Anna
„A kávé mozgásban tart mindaddig, amíg meg nem ihatok egy sört”. Halottad már ezt a mondást? Szóval mindkét ital erőteljes hatású, befolyásolja a hangulatot és a szervezet működését. Sokkal intenzívebben hatnak rá, mint például a zöldtea. Talán gyakran kezded a napot egy bögre kávéval és fejezed be egy pohár sörrel? Akkor jó, ha tudod, milyen hatással van a testedre.

Tudtad, hogy a kávé és a szeszes italok egyedi hatást gyakorolnak az agyra? Talán már hallottad, hogy a kávé hatékonyabbá teszi a munkavégzést, a sör pedig lelassít. Kutatások bizonyítják, hogy bizonyos feltételek betartásával nagyszerűen kihasználhatod ezeket a hatásokat. Nem fogod elhinni, hogy mennyivel másképpen változtatják meg az agy működését, mint egy bögre forrótea.

 


 

 

 

A sör hatása az agyra

Tudtad, hogy okosabbá tesz? Mindez igaz is lehet, hiszen az agy cerebrális kérgére hat. Ez az agy azon területe, mely az érzékszervekből származó információk feldolgozását célozza meg. Nem csak a gondolatainkra van hatással, hanem szabályozza a tudatos cselekedeteket is.  Amikor az ital eléri ezt a részt, az összes zavaró tényező, mely előtte érte az elmédet, felerősödhet.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL