KÖZÉRZET

Csak mértékkel! - 7 élelmiszer mely felgyorsítja az öregedési folyamatokat

Bizonyára tudod, hogy nem mindegy, mit viszel be a szervezetedbe. Főleg a kor előre haladtával egyre inkább oda kell figyelni, hogy milyen ételeket fogyasztunk. Míg egyes élelmiszerek elősegítik a kollagén termelődését és gyorsítják a bőr sejtjeinek regenerálódását, más ételek felgyorsítják az öregedési folyamatokat.

Számos dolog hozzájárulhat a bőr öregedésének felgyorsításához, mint például a napsugárzás vagy a fejlett glikációs termékek (AGE). Az utóbbiak olyan termékek, melyek akkor keletkeznek, ha a fehérje vagy zsír cukorral kombinálódik és ezek károsítják a bőr sejtjeit, amely felgyorsítja az öregedési folyamatokat. Bizonyos ételek fogyasztása miatt a test több AGE-t termel, mely káros hatással van a bőrünkre.

Az alábbiakban találsz egy listát azokról az ételekről, melyeket célszerű elkerülni. Ezeket megpróbálhatod helyettesíteni egészséges alternatívákkal, melyek a kollagéntermelést elősegítik.
 

6. Koffein

A koffein több módon is károsíthatja a bőrt. Hozzájárul a dehidratációhoz, ezért a bőr száraznak tűnhet a túlzott koffeinfogyasztás esetén. Másrészt a túl sok koffein az alvásra is rossz hatással van, ami szintén negatívum, hiszen a bőr ragyogásához sok alvásra van szükség. Próbálj koffeinmentes kávét inni.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL