Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

10 jel, hogy a szervezetednek túl magas az ösztrogén szintje - Súlygyarapodáshoz is vezethet!

Szerző:
Szabó Anna
Az ösztrogén a reproduktív szervek megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen. Szabályozza a menstruációs ciklust és a terhesség folyamatait. A petefészek termeli, elősegíti a peteérést és leválást. Emellett a reproduktív szervek, például a méh, a petevezeték és a hüvely normális szerkezetét is fenntartja. Az ösztrogén azonban nem csak a termékenységre és menstruációra van hatással.

 

Az ösztrogén fontos szerepet játszik a csontképzésben, a mentális funkciókban és a szív egészségének fenntartásában. Hozzájárul a bőr rugalmasságához és a ráncok megelőzéséhez. Az ösztrogén szint csökken a menopauza idején vagy bizonyos betegségek esetén. Ez csonttörékenységet, szabálytalan menstruációs ciklust, hőhullámokat és alacsony libidót eredményez. De tudtad, hogy a túl magas ösztrogénszint is káros?

Természetes módon, szintje megemelkedik a pubertás korban és a terhesség alatt. De bizonyos gyógyszerek szedése is előidézheti a megemelkedett szintet, mint például a szteroidok. Egyéni okai lehetnek: elhízás, petefészek vagy mellékvese daganat, cukorbetegség. De mik is a tünetei a túl magas ösztrogénszintnek?

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

1. Súlygyarapodás

A magas ösztrogén szint, folyadék visszatartást eredményezhet. Ezért nőhet meg súlyod, annak ellenére, hogy nem változtattál életmódodon.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL