GASZTRO

Édes-savanyú paprika, mandulával

Szerző:
Szabó Anna
Paprikás finomság, mely tökéletes körítése lehet egy jó kis fokhagymás, grillezett tarjának például.
Hozzávalók:

1 nagy hagyma, durván földarabolva
2 evőkanál olivaolaj
5 kaliforniai paprika, különböző színűek, hosszában fölcsíkozva
1 doboz hámozott paradicsom- konzerv, földarabolva
1/4 csésze mazsola
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 evőkanál piros borecet
2 evőkanál friss citromlé
1/4 csésze héjazott, forrázott mandula
8 adag


A szicíliaiak a szaracénoktól tanulták az édes-savanyú ízesítés trükkjét, az araboktól, akik az első században hódították meg a szigetet, és aztán háromszáz évig ott is maradtak. Ez a paprikás cucc tökéletes körítése lehet egy jó kis fokhagymás, grillezett tarjának például.


Elkészítés:

1. Egy nagy, vastag aljú serpenyőt melegítsünk föl közepesen. Pirítsuk meg a hagymát az olivaolajban, míg áttetsző nem lesz,, ez körülbelül 3 perc. Adjuk hozzá a paprikát, a paradicsomot (ha túl sok a leve, öntsük le egy részét), és vegyük még kisebbre a lángot. Jöhet a mazsola és a kevergetés, vagy nyolc percig még.

2. Mialatt a szósz lassan forr: egy kis tálban keverjük össze a cukrot, sót, ecetet, és a citromlevet, kevergessük, míg a cukor föl nem oldódik.

3. Egy kis serpenyőben, közepes tűzön pirítsuk meg a mandulát aranyszínűre. Hagyjuk kihűlni, aztán vagdossuk föl. Nem kell apróra.

4. Vegyük le a paprikás serpenyőt a tűzről, és azonnal öntsük hozzá az ecetes levet meg a mandulát. Keverjük el. Forrón és szobahőmérsékleten is finom.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL