GASZTRO

Az igazi káposztás kocka

Szerző:
Szabó Anna
Amikor a káposztás kockáról (tésztáról) beszélünk, biztos mindenki eszébe jutnak az óvodáskori emlékek. A tészta tetejére szórt kristálycukor ropogásának hangját a mai napig is halljuk.

Az igazi káposztás kocka

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 300 g zsír
- 2 kg tisztított fejes káposzta
- 8 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- porcukor

A lisztből, tojásból kevés só hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtjuk, majd késsel nagyobb kockákra vágjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztát leszűrjük, hideg vízzel lemossuk, félretesszük. A káposztát lereszeljük, sózzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Egy edényben a felhevített zsírban cukrot pirítunk. Hozzáadjuk a kicsavart káposztát, és állandó kevergetés mellett puhára és szép aranybarna színűre pirítjuk. Kevés őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, együtt összeforrósítjuk. Porcukorral a tetején vagy anélkül tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL