Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FOGYÓKÚRA

5 kiváló módszer, amivel könnyedén lefogysz - A leadott kilók nem jönnek vissza!

Szerző:
Szabó Anna
A legtöbb ember, aki azon fáradozik, hogy leadja a fölös kilóit, gyakran tapasztalja azt, hogy a kezdet a legnehezebb, mivel a fogyás sehogyan sem akar megindulni. Aztán sokaknál ugyan megindul a fogyás, de sajnos visszaszedik a korábban leadott fölösleget, mivel nehéz megtartani az adott testsúlyt. Biztosan te is tapasztaltad már ezt, hogy ez ellen nem is olyan könnyű tenni. Ám mégsem lehetetlen!

A tudósok egy kis csoportja egy nemrégiben végzett tanulmánya szerint „a túlsúly, vagyis az elhízás elleni küzdelem sokszor az adott személy testsúlyának ingadozásához vezet, amelyet a köznyelv „jojó" effektusnak nevez. Ez a folytonos ingadozás azonban potenciálisan káros hatással lehet a szervezetre, ugyanakkor van más megoldás."

A súlycsökkenés viszonylag egyszerűen kivitelezhető, vagy legalábbis annak tűnik. Csupán meg kell győződnöd arról, hogy megfelelő ételeket fogyasztasz és karban tartod a testedet. Na de hogyan érheted el, hogy az egyszer már leadott fölösleg ne kússzon vissza? Az alábbi 5 módszer segítségével valóban tartós testsúlycsökkenést érhetsz el!

Néhány gondolat


Sokan tapasztalják azt, hogy a leadott súly visszakúszik, aminek leadásával előtte jó pár hónapon át fáradoztak. Ha te is átélted már mindezt, ne legyen bűntudatod! Mindenkivel megesik ez, eléggé gyakori.


„A fogyás időszaka alatt kialakult egészséges táplálkozás és életmód a súlycsökkenés után is meg kell, hogy maradjon. Természetesen valamennyivel ehetsz többet, de ne hagyd abba az aktív és egészséges életmódot." – tanácsolja White, zárszóként.


Most már te is felkészültebben és tudatosabban vághatsz bele a fogyásba, és így már sokkal könnyebben fenntartható a majdan elért testsúly.

 

1. Étkezz és mozogj felelősségteljesen, figyelj oda magadra


Az olyan feladatok, mint az étkezési szokások ellenőrzése és a testmozgás rendszeressé tétele, mindig könnyebben mennek, ha felelősséget vállalsz mindazért, amit teszel. Légy tudatosabb, és vond be az életmódváltásba a családod vagy akár a barátaid, hiszen így sokkal hatékonyabban megvalósulhat a cél, emellett egymást is tudjátok figyelni.


Az agyad „tudni fogja”, hogy a test zsírsejtjeit kell felélnie a szervezetednek, ezért megpróbálja elraktározni azt, amit csak tud, miután elérted a kívánt súlyt, akkor is. Az agyad folyton azt az üzenetet küldi, hogy „egyél és egyél”. Képes tagadni az elme magát a visszatért fölösleget akkor is, ha már a ruháid egyre szűkebbek. Megfelelő módszerek kellenek ezeknek az üzeneteknek az ellensúlyozására – ezt tanácsolja Ken Fujioka, a súlycsökkenés és a helyes táplálkozás híres szakértője.


Ha minden héten együtt mész valakivel edzeni és együtt váltotok életmódot, akkor valószínűleg te is könnyebben tartod a súlyod. Ha nincs jelenleg olyan személy az életedben, aki fogyni szeretne, próbálj meg olyan online közösségeket találni, ahol ilyen jellegű cikkeket tesznek közzé, és meg tudjátok egymással beszélni a fogyással kapcsolatos kérdéseket.

diéta fogyókúra súlyfelesleg súlycsökkenés testsúly fogyás zsírégetés
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL