UTAZÁS

Káprázatos képeken a világ 8 legnehezebben megmászható hegyvidéke

Aki képes megmászni egy hatalmas hegyet, csodálatos élményben lehet része. Sokan azonban azt gondolják, hogy a legmagasabb hegyeket a legnehezebb megmászni. Tévedés! Hoztunk egy listát, amin a mindent összevetve legnehezebben megmászható hegyek szerepelnek.

Sokak számára alapvetően sem könnyű egy hegyi túra, de vannak extrém helyszínek, ahol még egy hivatásos hegymászó is megküzd az időjárási jelenségekkel, a tériszonnyal és a spontán szerencsével is. Ezek közül hoztuk el a 8 legnehezebbet.

4. Nanga Parbat

Ezt a pakisztáni hegyet szokták Gyilkos hegynek is nevezni. Ez annak köszönhető, hogy 2019-ben 80 ember halt meg hegymászás közben, és ezzel hivatalos rekordot döntött. A vezető halálokok a lavina, a kihűlés és a zuhanás. De más veszélyek is leselkednek a hegymászókra ezen a vidéken. 2013-ban például 11 ember hunyt el egy, az alaptábort érintő terrortámadás következtében. Ezen kívül a hóvakság és a fagyásos sérülések is gyakori problémát jelentenek, viszont ezek megfelelő felszereléssel kiküszöbölhetők.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL