UTAZÁS

Káprázatos képeken a világ 8 legnehezebben megmászható hegyvidéke

Aki képes megmászni egy hatalmas hegyet, csodálatos élményben lehet része. Sokan azonban azt gondolják, hogy a legmagasabb hegyeket a legnehezebb megmászni. Tévedés! Hoztunk egy listát, amin a mindent összevetve legnehezebben megmászható hegyek szerepelnek.

Sokak számára alapvetően sem könnyű egy hegyi túra, de vannak extrém helyszínek, ahol még egy hivatásos hegymászó is megküzd az időjárási jelenségekkel, a tériszonnyal és a spontán szerencsével is. Ezek közül hoztuk el a 8 legnehezebbet.

8. Mount Everest

Ezzel máris megcáfoljuk a sokat emlegetett tévhitet, hiszen a világ legmagasabb hegye a listánk végén szerepel. Sokak tekintik turisztikai lehetőségnek a csúcs megmászását, ezért rengetegen futnak neki a próbatételnek. Ezeknek az embereknek az 1,4%-a halálos balesettel számol, ami egy relatíve kicsi szám. A vezető halálokok között szerepel a magassági betegség, a különböző tüdőelégtelenségek és a fagyásos problémák. A nepáli csúccsal kapcsolatban a változékony időjárás a legveszélyesebb, hiszen ennek köszönhetően például a semmiből jelenhetnek meg lavinák.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL