UTAZÁS

Ezt látnod kell! - A rejtélyes indiai templom, melyet egyetlen egy kőből faragtak ki

India híres a változatos kultúrájáról, a színes történelméről és a rejtélyes épületeiről. Vessünk egy pillantást a Kaislasa templomra, mely a legöregebb azok közül, amiket mindössze egyetlen kőből faragtak ki. Méltán híres az épület a helyiek és külföldiek körében egyaránt, hiszen a tudomány sem tud magyarázatot adni arra, hogyan készíthették e remekművet korabeli módszerekkel.

Egyetlen egy kőből faragták ki ezt a rejtélyes templomot: 

Mese a Kailasa templomról

Létezik egy érdekes mese a templomról, miszerint Mughal King Aurangzeb, aki több ezer hindu templomot elpusztított, szintén megpróbálta lerombolni a Kailasa templomot. Úgy tartják, hogy 1682-ben 1000 embert küldött a templom megsemmisítésére. Ezek az emberek 3 éven dolgoztak rajta, ám csak néhány szobrot tudtak letörni, megrongálni és eltorzítani. Aurangzeb végül feladta, amikor rájött, hogy a templomot lehetetlen megsemmisíteni.

A sziklatemplomot egyszerűen lehetetlenség lebontani, annak ellenére, hogy az eredeti kézművesek egyszerű kalapácsot, vésőt és csákányt használtak a megépítésekor. Az ősi India az egyik leglenyűgözőbb kultúra, amit ismerünk. A régészek nap mint nap új titkokat tárnak fel. Ki tudja, mi lesz a következő felfedezés!?
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL