GASZTRO

Variációk maradék tojásra

Szerző:
Szabó Anna
Ha még mindig nyakadon van a sok tojás, és fogalmad sincs, mit kezdj vele, akkor a következő recepteket mindenképpen érdemes elolvasnod. Ínycsiklandó, egészséges és könnyű ételeket gyűjtöttünk össze, hogy az ünnepi falások után kíméljük az idődet, energiádat és főként a vonalaidat!


Miért egészséges a tojás?

Tipp:
Extra frissnek számít, ha nyolc napon belül tojta a tyúk. Hűtőben négy hétig tárolható.

A tojás kiváló fehérjeforrás, és rendkívül fontos a szervezet számára, mert tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. A tojássárgájában nagy mennyiségben van vas, B9- és B12-vitamin, amelyek elősegítik a vas beépülését a szervezetbe. Ugyanakkor gazdag telített zsírsavakban és koleszterinben; tehát oda kell figyelni a fogyasztására – főként, hogy mikor mivel társítjuk.

 

Tudtad?

Két tojás ugyannyi fehérjét tartalmaz, mint 100 g hús. Könnyen emészthető, főként a főtt vagy kevés zsiradékkal sütött tojás. De óvatosan bánjunk vele, mert a tojás az egyik legelterjedtebb szalmonellaforrás.

 

Tükörtojás tőkehallal »

 

 

Háromszínű töltött tojás »

 

 

Lyoni buggyantott tojás »

 

 

Háromszínű omlett »

 

 

Spárgás tojásrántotta »

 

 

Friss kecskesajtos és bazsalikomos szuflé »

 

 

Még több omlós omlett! »

 




 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL