Tipp: |
A tojás kiváló fehérjeforrás, és rendkívül fontos a szervezet számára, mert tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. A tojássárgájában nagy mennyiségben van vas, B9- és B12-vitamin, amelyek elősegítik a vas beépülését a szervezetbe. Ugyanakkor gazdag telített zsírsavakban és koleszterinben; tehát oda kell figyelni a fogyasztására – főként, hogy mikor mivel társítjuk.
Tudtad?
Két tojás ugyannyi fehérjét tartalmaz, mint 100 g hús. Könnyen emészthető, főként a főtt vagy kevés zsiradékkal sütött tojás. De óvatosan bánjunk vele, mert a tojás az egyik legelterjedtebb szalmonellaforrás.
|
Tükörtojás tőkehallal » |
|
Háromszínű töltött tojás » |
|
Lyoni buggyantott tojás » |
|
Háromszínű omlett » |
|
Spárgás tojásrántotta » |
|
Friss kecskesajtos és bazsalikomos szuflé » |
|
Még több omlós omlett! »
|
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK