Szabó Anna
Hozzávalók:4 tojás
2 közepes hagyma
1 ek napraforgóolaj
2 ek borecet
Az öntethez:
1 ek mustár
1 ek borecet
200 g sovány túró áttörve
2 ek apróra vágott fűszerkeverék (petrezselyem, metélőhagyma, tárkony)
Só és őrölt bors
Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a mustárt, a borecetet és egy kis sőt, beletesszük a túrót, és simára keverjük. Megborsozzuk, beleszórjuk az apróra vágott fűszereket, majd összekeverjük.
Megtisztítjuk és vékonyan fölszeleteljük a hagymát. Közepes lángon 5-10 percig pirítjuk az olajban, gyakran keverve. Szűrőkanállal kiszedjük, papírtörlőn leitatjuk.
1,5 l vízzel felforraljuk az ecetet. A tojásokat egyenként feltörjük egy csészébe, és belecsúsztatjuk a lobogó vízbe.
A hagymaszeleteket elosztjuk 4 tányérra, és mindegyik közepére teszünk egy tojást. Beborítjuk a fűszeres mustármártással, és langyosan vagy hidegen tálaljuk előételként, zöld salátával kínálva.
|
|
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK