GASZTRO

Háromszínű omlett

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

12 tojás
400 g grillezett és hámozott pirospaprika
500 g kicsi cukkini
400 g fehér hagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 ek olívaolaj
Só és őrölt bors

Elkészítése:

Megmossuk és csíkokra vágjuk a paprikát. Megmossuk, megtöröljük és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a cukkinit. Megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk a hagymát és megtisztított, csírátlanított fokhagymát.

Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6. fokozat), papírtörlővel vékonyan kiolajozunk egy tortaformát (vagy szilikonos formát használunk.

Feltörünk 4 tojást, megsózzuk, borsozzuk, és felverjük. A hagymát és a fokhagymát fél evőkanál olívaolajon 2 percig közepes lángon fonnyasztjuk egy akkora átmérőjű serpenyőben, mint a tortaforma. Beleöntjük a tojás és keverés nélkül lágyra sütjük. Félig sütve a formába csúsztatjuk.

Papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt. Megint felütünk 4 tojást, sózzuk, borsozzuk, felverjük, hozzáadjuk a paprikát, az egészet a serpenyőbe öntjük, és közepes lángon lágyra sütjük. A félig sült omlettet a hagymásra csúsztatjuk.

Fél evőkanál olívaolajat öntünk a serpenyőbe, és 3 percig kis lángon pároljuk benne a cukkinit. A 4 maradék felvert tojást a cukkinire öntjük, megsütjük. A formába csúsztatjuk. Betesszük a sütőbe, és 30 percig sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kiborítjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük. Zöldsalátával vagy paradicsommártással kínáljuk.

 

Vissza a többi recepthez! »

 


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL