GASZTRO

Barackot adunk a sütiknek

Szerző:
Szabó Anna
A mennyein finom barackot a sütőben készült édességeken kívül, más formában is érdemes kipróbálnod. Azért a hagyományosnak mondható sárgabaracktortáról sem feledkeztünk el következő összeállításunkban.


Őszibarack

Az őszibarack könnyen emészthető és vízhajtó hatással rendelkezik. Savasságának köszönhetően az őszibarack étvágygerjesztő és erősíti a szervezetet. A gyümölcsben levő pigmentek jótékony szerepet játszanak a kis véredényekre, és segítenek a visszerek kialakulásának megelőzésében. A sárga húsú őszibarack gazdag A-provitaminban is, így igen jó antioxidáns tulajdonságú gyümölcs.

 


Gratinált őszibarack mandulás csókkal »

 


Őszibarack ribizlizselében »

 

 

 

Sárgabarack

A sárgabarack szép narancsos sárga színét magas A-provitamin-(vagy béta-karotin) tartalmának köszönheti, amely igen erős antioxidáns, és segít a szív- és érrendszer és a daganatos betegségek elleni védelemben, javítja a szürkületi látást, és megkönnyíti a barnulást. Gazdag pektinben, így könnyen emészthető az érzékeny gyomrúak számára is. Ezt a gyümölcsöt nagyon szeretik a sportolók, mert káliumtartalma igen hasznos az izomgörcsök megelőzésében.

 


Levendulás sárgabarackbatyuk »

 


Sárgabarackhab »

 


Mandulakrémes sárgabaracktorta »

 


Sárgabarackkompót illatos verbénával »

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL