4 nagy fehér, érett őszibarack
3 zselatinlap
350g ribizli
30g fruktóz
Néhány mentalevél
1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
2. Az őszibarackokat 30 másodpercre forró vízbe dobjuk, hideg vízben lehűtjük. Négyfelé vágjuk, kiszedjük a magját, lehúzzuk a héját. A negyedelt barackot elosztjuk 4 kehelybe, és betesszük a hűtőszekrénybe.
3. A ribizlit hideg víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd leszedjük a szemeket. Két evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A többit a vízzel felforraljuk, 5 percig főzzük, míg a gyümölcsök szét nem nyílnak.
4. A ribizlit és a főzőlevet gézzel bélelt szűrőbe öntjük, majd egy kanál hátoldalával kipréseljük a levét.
5. A lecsepegtetett, kinyomkodott zselatinlapokat és a fruktózt a ribizlilébe tesszük. Lassan, kevergetve addig melegítjük, míg mindkettő föl nem olvad, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
6. A ribizlilevet a barackokra öntjük, és a kelyheket visszatesszük a hűtőszekrénybe 2 órára.
7. A félretett ribizliszemekkel és néhány mentalevéllel díszítve hidegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK