4 nagy érett sárga húsú őszibarack
2 natúr mandulás csók
1,5dl almalé
4 tojássárgája
1. Az őszibarackokat 30 másodpercre forró vízbe dobjuk, majd hideg vízben lehűtjük. Négyfelé vágjuk, kiszedjük a magját, és lehúzzuk a héját. A mandulás csókot nagyobb darabokra törjük.
2. Az őszibarackot az almalével lassan felforraljuk, és mérsékelt lángon 5 percig főzzük.
3. Szűrőkanállal kiszedjük a gyümölcsöket, majd a levet finom lyukú szűrőn leszűrjük.
4. A tojássárgáját az őszibarack levével gőz fölött lassan főzzük, ügyelve arra, hogy fel ne forrjon. A gőz fölött erős fokozaton addig keverjük, míg sima és habos nem lesz.
5. Előmelegítjük a sütő grill funkcióját.
6. Az őszibarackot elosztjuk 4 kis sütőtálba, és leöntjük a krémmel. Megszórjuk a mandulás csók darabjaival, majd a tálakat a grill alá téve 2-3 percig sütjük, míg a teteje jól megpirul. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Depressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK