Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sárgul már a barack!

Szerző:
Szabó Anna
Megannyi jósága mellett, minket szépségével is rabul ejt a sárgabarack. Persze nem elhanyagolható tény, hogy változatos és mennyei édességek készíthetők belőle.

 

A sárgabarack szép narancsos sárga színét magas A-provitamin-(vagy béta-karotin) tartalmának köszönheti, amely igen erős antioxidáns, és segít a szív- és érrendszer és a daganatos betegségek elleni védelemben. Javítja a szürkületi látást, de amiért a nők álma, az az, hogy nagyban megkönnyíti a barnulást. Gazdag pektinben, így könnyen emészthető az érzékeny gyomrúak számára is. Ezt a gyümölcsöt nagyon szeretik a sportolók, mert káliumtartalma igen hasznos az izomgörcsök megelőzésében.

Kattints a képre a receptekért!

Sárgabarackos krém »

 

***

Levendulás sárgabarackbatyuk » 

 

***


Sárgabarackhab » 

 

***


Mandulakrémes sárgabaracktorta » 

 

***


Sárgabarackos chutney » 

 

***


Sacher-muffin » 

 

***

 

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL