Hozzávalók:
600g igen érett sárgabarack
Fél sárga paprika
1 nagy fehér hagyma
1 alma
1 citrom leve
4ek cukor
1kk reszelt friss gyömbér
1 csipet fahéj
3dl almaecet
Elkészítése:
1. Megmossuk, megszárítjuk és kettévágjuk a sárgabarackot. Kiszedjük a magját, és a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk.
2. Megmossuk a fél paprikát, kiszedjük a magházat és az erejét, és kis kockákra vágjuk. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a hagymát. Meghámozzuk az almát, negyedekre vágjuk, kiszedjük a magházat. Vékonyan felszeleteljük, és azonnal megöntözzük citromlével, meg ne barnuljon.
3. Az összes hozzávalót egy tapadásmentes bevonatú serpenyőben lassan felforraljuk, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Lassú tűzön kb. 1 órát hagyjuk főni, időnként megkeverjük, míg összeáll, és elfő a leve.
4. Legalább 24 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Hideg húsok vagy frissen sültek mellé kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK