GASZTRO

Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is

A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangoltabbá tesz. Ilyenkor egy klassz buli, tökökkel, boszikalapokkal, a témához illő zenével és enni-innivalóval egy kis színt vihet az őszi szürkeségbe. A Fanta limitált kiadású, Halloween-karakterekkel díszített palackjai is ebben segítenek, alább pedig mutatunk két muffin-receptet, hogy rémisztően hangulatosan búcsúztathasd az októbert!

Tökszuper ételek

A nagydobosi sütőtök, a hokkaido tök és a kanadai sütőtök is superfoodnak számítanak, úgyhogy bevethetők a téli vitaminraktárak feltöltéséhez is a színterápiás hatásuk mellett. Igazán sokoldalúak: magukban, levesként, köretként (vagy köret-extrásítóként, ha krumplipüréhez keverjük), szendvicskrémként, mártogatósként és sütik alapanyagaként is csodás dolgokat lehet kihozni belőlük. A kevésbé tökpártiak mással is biztosíthatják a színélményt, akár a kedvenc üdítőjükkel is, demonstrálandó, hogy a sötét ősz nem mehet a kreativitás kárára – a klasszikus Fantás sütin túl a Halloweenes-Fantás muffin lehet az ősz legnagyobb sztárja! Mutatjuk a recepteket:

A Fanta muffin-receptje Halloweenre

Hozzávalók

A muffintésztához:
175 gramm tojásfehérje
100+100 gramm kristálycukor
100 gramm tojássárgája
100 gramm szobahőmérsékletű vaj
100 gramm olvasztott fehér csokoládé
100 gramm liszt
kiskanálnyi sütőpor

A töltelékhez:
angolkrém:
115 gramm tojássárgája
70 gramm cukor
115 gramm tejszín
1 vaníliarúd kikapart magjai
plusz:
300 gramm habtejszín
7 gramm zselatin
2,5 dl Fanta Narancs zero

A dekorációhoz:
fondant
ételszínezék
olvasztott étcsokoládé
marcipán- vagy csokifigurák

Elkészítés


A tojásfehérjét 100 gramm kristálycukorral összekeverve felverjük, a keveréket félretesszük külön tálban.
A tojássárgáját 100 gramm kristálycukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, majd a fehércsokit is. 
A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgájás-cukros-vajas-fehércsokis keverékhez adjuk. 
A keveréket a felvert, cukros tojásfehérjével lazítjuk, óvatosan hozzáadagolva. 
Az egészet közepes méretű cupcake formákba töltjük, majd 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük. 
A habtejszínt felverjük. Egy másik tálban angolkrémet készítünk, ehhez a tojássárgáját, a cukrot, a tejszínt és a vaníliarúd kikapart magjait összekeverjük, és vízgőz felett 80 Celsius-fokig melegítjük. Ezután hozzáadjuk a zselatint, majd beleöntjük a Fantát és végül a habtejszínnel lazítjuk a krémet. Ha mindezekkel megvagyunk, a megsült és kihűlt muffinokat megtöltjük a töltelékkel.
Végezetül a sütemények tetejét befedjük fondanttal, igény szerint olvasztott étcsokoládé segítségével például pókhálómintát rajzolunk rá, és/vagy csokiból, illetve marcipánból formázott Halloween-karakterekkel díszítjük. 


A Halloweeni Fantás Muffin receptet a Cake Shop és Sallay Fanni bocsátotta rendelkezésünkre.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL