REJTÉLY-MISZTIKA

Tutira nem ismered ezt a 6 elképesztő teóriát Atlantiszról! - Még a hajad is égnek áll tőlük!

A mai napig mindenkit izgat, tudósokat és ezoterikusokat egyaránt, hova a bánatba lett az utópisztikus hely, az ősi tudás tára, a fenséges Atlantisz, amelyet legelőször Platón emlegetett? Egyáltalán hogy a csudába tűnhetett el egy komplett sziget, az ókori világ legnagyobb tengeri hatalma? Még mindig csak találgatnak a szakik, de ez a 6 teória talán az eddigi legfantasztikusabb verziók!

 

Atlantisz története számos embert megfogott. Filozófusokat, írókat, tudósokat, ezoterikusokat, történészeket, geológusokat, régészeket, kalandorokat. Időnként felröppen a hír, hogy „esetleg” megtalálták, de valahogy még  egyik bizonyíték sem állja meg a helyét igazán. Ezer meg ezer teória született már eltűnéséről és hollétéről, ez pedig a 6 legismertebb mind közül!

 

{KEPGALERIA}

Egy görög sziget

Egy igen kézenfekvő magyarázat szerint Atlantisz valójában egy görög sziget volt még a minószi kultúra idején nagyjából a mai Szantorini és Kréta között csak aztán egy természeti katasztrófa gyorsan le is törölte a térképről.  Ugyanis az i. e. 1630 és 1550 között bekövetkezett  thérai (mai Szantorini) vulkánkitörés következtében tízmillió tonna kő, gáz és hamu került a levegőbe, és a Földközi-tengeren létrejövő szökőár olyan hatalmas volt, hogy a Théra szigetétől ezer kilométerre fekvő partokat is elboríthatta a víz. Természetesen a robbanás és azt követő cunami a Mediterráneumot uraló minószi civilizációt is érintette. Sokak szerint ez Atlantisz legendájának alapja.

Különben meg K. T. Frost ír kutató 1909-ben azt ötölte ki, hogy Atlantinsz megmaradt része a mai Kréta.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL