REJTÉLY-MISZTIKA

Tudod, mi rejlik a Stonehenge közelében a föld alatt?

A világ minden tájáról érkező tudósok egyre több választ találnak világegyetem rejtélyeire. Ez néha csak még bonyolultabbá teszi a világunk történelmét, mint korábban. Így jártak a felfedezők a Stonehenge-vel és környékével.

Önmagában véve is épp elég misztikus az Angliában, Wiltshire-ben, Salisburytől 13 kilométerre északra található Stonehenge, ami óriási kőtömbök és földsáncok együtteséből épült.

Néhány éve nagy felfedezés történt Angliában. A brit régészek – pontosabban a Ludwig Boltzmann intézet kutatóinak 3D lézerrel, és talajradarral végzett feltárásai során - egy úgynevezett második Stonehenge-t találtak - egy több mint 90 kőből álló kőzetképző komplexumot, amely C betűt formál. Rejtély, hogy sikerült a monumentális kőtömböket odavinni és félkörben elhelyezni, mikor valószínűleg távolabbi helyekről vitték őket oda.


A köveket 3 km-re a közismert Stonehenge-től találták meg. Mint kiderült, az oldalukon fekszenek körülbelül 3 láb (1 m) mélyén, és elérik a 15 láb (4,5 m) magasságot.

A műemlékek a Durrington falak délkeleti oldalán helyezkednek el - ez a legnagyobb ismert kőkorszakbeli település, amely Stonehenge-től 3 km-re található, és ugyanabban az időben épült.


Ezt az eltemetett Stonehenge-t speciális radarberendezéssel találták meg. A felfedezést kutatók "ritka sikernek" hívják, és úgy vélik, hogy lehetetlen hasonló építményt találni a világon.

„Ez az emlékmű az egyik legnagyobb Európában, és körülbelül 4000 éve áll már. Ez egy teljesen új típusú konstrukció számunkra, és mérete rendkívüli. Úgy gondolják, hogy az épület eredetileg egyfajta aréna volt a rituális tevékenységek elvégzésére. Ezek a kövek úgy néznek ki, mint egy színpadi kellék, amelynek célja a néző lenyűgözése volt”. -Vince Gaffney, az Univertsity of Bradford professzora és kutatási igazgatója

A felfedezés még mindig a föld alatt van, de a kutatók biztosak abban, hogy a Stonehenge-hez hasonló monolitokkal építették. sok kérdést vet fel.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL