Szabó Anna
Hozzávalók:500 ml tej
3 teáskanál vaníliás cukor
125 g rizs
300 g áfonya kompót (vagy áfonya lekvár)
3 evőkanál vaníliás pudingpor
2 evőkanál almalé
3 evőkanál cukor
1. A tejet és a 1 teáskanál vaníliás cukorral főzd meg. Ha megpuhult, tedd félre langyosra hűlni, kb. 35-40 percet vesz igénybe.
2. Az áfonya kompótot egy kis fazékban melegítsd fel. A vaníliás pudingport és az almalevet 1 teáskanál vaníliás cukorral jól keverd el, majd add az áfonyához és főzd tovább őket együtt. Ha már rottyant egyet, vedd le a tűzről és töltsd sütőformába.
3. A langyos tejberizst óvatosan öntsd az áfonyás alapra. Majd a tetejét hintsd meg cukorral.
4. Végezetül tedd meleg sütőbe, annyi ideig, míg a cukor karamellizálódik a tetején.
Vissza többi tejberizses recepthez »
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK