500 ml tej
3 teáskanál vaníliás cukor
125 g rizs
300 g áfonya kompót (vagy áfonya lekvár)
3 evőkanál vaníliás pudingpor
2 evőkanál almalé
3 evőkanál cukor
1. A tejet és a 1 teáskanál vaníliás cukorral főzd meg. Ha megpuhult, tedd félre langyosra hűlni, kb. 35-40 percet vesz igénybe.
2. Az áfonya kompótot egy kis fazékban melegítsd fel. A vaníliás pudingport és az almalevet 1 teáskanál vaníliás cukorral jól keverd el, majd add az áfonyához és főzd tovább őket együtt. Ha már rottyant egyet, vedd le a tűzről és töltsd sütőformába.
3. A langyos tejberizst óvatosan öntsd az áfonyás alapra. Majd a tetejét hintsd meg cukorral.
4. Végezetül tedd meleg sütőbe, annyi ideig, míg a cukor karamellizálódik a tetején.
Vissza többi tejberizses recepthez »
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK