600 ml alacsony zsírtartalmú tej
125 g kész rizs
Só
20 g szeletelt mandula
200 g vegyes bogyós gyümölcs
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál citromlé
1 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
1. Forrald fel a tejet a rizzsel együtt, és adj hozzá egy csipetnyi sót. Szép lassan melegítsd fel, és folyamatosan keverd meg, nehogy odakapjon a tej. Főzd addig, míg meg nem puhul a rizs. Közben a mandulát pirítsd aranybarnára egy zsírtalan lábosban.
2. A bogyós gyümölcsöket mosd meg, majd keverd össze őket vaníliás cukorral és citromlével. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, közben lassanként add hozzá a négy evőkanál cukrot is.
3. A tojásfehérjét és a rizst nagy mozdulatokkal keverd össze, szórj rá mandulát, és tálaláskor tegyél rá bogyós gyümölcsöket.
Vissza többi tejberizses recepthez »
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK