KÖZÉRZET

Hány éves a tested?

Szerző:
Szabó Anna
Biológiai korod nem feltétlenül egyezik életkoroddal. Sejtszinten lehetsz fiatalabb és öregebb is annál, ahány éves vagy. A helytelen életvitel sejtszinten is kimutatható, ha azonban megfelelően törődtél a testeddel, akkor jó eredményre számíthatsz.
A születésünk által meghatározott kronológiai korunk tehát jócskán eltérhet a biológiai korunktól, mely arról árulkodik, mennyi idős a szervezetünk.
A BETA-teszt, azaz bioelektromos terréanalízis egy olyan állapotfelmérő módszer, mely segítségével megállapítható a szervezet biológiai kora, illetve már a betegségek, panaszok megjelenése előtt értesülhetünk a szervezetben zajló kórfolyamatokról. Kimutatja, a szervezet gyenge pontjait, hogy milyen betegségre fogékony, vagy milyen típusú fertőzésre hajlamos. A hajlamokon túl megtudhatjuk, mennyire strapáltuk le a szervezetünket, továbbá ennek következményeként milyen betegségek kialakulása kezdődött már el sejtszinten. Tehát, még a fizikai tünetek megjelenése előtt időben intézkedhetünk, és megelőzhetjük a kialakulásukat.


A la natúr

A mintavétel nem éppen szokványos módon történik. Teljesen természetes állapotban kell ugyanis megjelenni, ami annyit tesz, hogy se fogmosás, se fürdés, pláne krémezés, vagy smink nem engedélyezett. Az eredményeket ugyanis nem zavarhatja meg semmiféle mesterséges kemikália, amikkel nap, mint nap tisztítjuk, ápoljuk és kenegetjük testünket. A helyszínen vesznek tőlünk vért, illetve vizelet és nyál mintát. A vizsgálat előtt enni és inni sem lehet, mivel már pár korty narancslé is megváltoztathatja a PH értékeket. A testnedvekből történő mérés a sejtanyagcsere folyamatokat, a sejtek regenerációs készségét, a savbázis viszonyokat vizsgálja, továbbá kimutatható általa a szervezet ásványi anyag és vitaminhiánya is. Egy számítógépes program értékeli ki az eredményt, így mire kell figyelni, min kell változtatni ahhoz, hogy megelőzzük a további sejtöregedést, és megelőzzük a kialakulófélben lévő betegségek megjelenését. A személyre szabott tanácsokat a szűrést végző életmód tanácsadó orvostól kapjuk meg.



Hozd be a lemaradást

Az eredmény valószínűleg nem lesz kecsegető, ugyanis a statisztikai adatok azt mutatják, hogy biológiai szempontból a legtöbb városi életmódot folytató ember gyorsabban öregszik, mint ahogy azt a naptár mutatja. De nem kell megijedni. Bár az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, lefaragni azért lehet a hátrányból. Az emberi szervezet ugyanis csodálatos. Ha támogatjuk működését, fantasztikus módon képes regenerálódni. Három hónap alatt akár hat évet is fiatalodhatunk. Hogyan? Oda kell figyelni önmagunkra.


Mivel az egészség alappillére a gyomor, az emésztés támogatása elsődleges fontosságú. Érdemes ennek érdekében hetente egyszer rizs, gyümölcs, vagy salátanapot, tartani, emésztéstámogató gyógyteákat, élőflórás joghurtot fogyasztani. Az is jótékony hatású, ha minél többször megrágod az ételt, mielőtt lenyeled. A sejtek energetizálása érdekében pedig szedj Q1 és Q10 vitaminokat, antioxidánsokat és szelént. Táplálkozz rendszeresen és csökkentsd a savasító ételek fogyasztását, mint húsok, halfélék, tejtermékek, fehér lisztből készült péksütemények és édességek. Méregtelenítés szempontjából pedig javasolt a rendszeres szaunázás és sportolás.


Sejtregeneráló tippek

• Heti háromszor végezz fél óra aerob testedzést (futás, úszás, aerobic)
• A sejtmegújítás érdekében fogyassz homoktövis-, sárgarépa-, sütőtök-, és búzafűlevet.
• Tarts hetente lé-, vagy gyümölcsnapot
• Szedj kúraszerűen antioxidánsokat (A-,E-,C-vitamin) és Q1 és Q10 vitamint.
• Végezz minden reggel légző gyakorlatot nyitott ablaknál. A hasi légzés oxigénnel dúsítja a vért, és kimossa a szervezetből káros gázokat.



Itt jelentkezhetsz BÉTA-teszt vizsgálatra »


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL