125g száraz vörösbab
1ek étolaj
30g kockákra vágott, sózott sertéshús
1kk finomra vágott fokhagyma
1 fej finomra vágott hagyma
1 pohár rizs
1 rostélyos (kb. 800g)
2ek apróra vágott, zöld húsú paprika
Néhány szál petrezselyemzöld
Só és szemes bors
1. A vörösbabot egész éjszakára áztassuk be hideg vízbe. Csepegtessük le, majd tegyük egy fazék hideg vízbe, és főzzük addig, amíg a szemek jól meg nem puhulnak (körülbelül 1 óra 30 perc). Szűrőbe öntve csorgassuk le, és tegyük félre.
2. Serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajt, pirítsuk rajta ropogósra a sertéshúskockákat, majd csepegtessük le, és tegyük félre. Most tegyük a serpenyőbe a fokhagymát, a paprikát, a vöröshagymát, és fonnyasszuk 5 percig anélkül, hogy megpirítanánk. Ekkor adjuk hozzá a babot, valamint a megpirított sertéshúskockákat, és fedő nélkül főzzük együtt 5 percig.
3. A serpenyő tartalmát öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a rizst, 1 nagyobb csipet sőt és 2 pohár meleg vizet. Forraljuk fel, fedjük le, és lassan rotyogtassuk, amíg a rizs meg nem fő, és magába nem issza az összes vizet.
4. Míg a rizs fő, süssük meg a rostélyost: minél vékonyabb a hússzelet, annál élénkebb tűzön (minden 100g húsra 1 perc sütési időt számoljunk). Vékonyan kenjük meg olajjal a rostélyost, tegyük a jól felforrósított rácsra, és a számított sütési idő kétharmadánál fordítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk.
5. Szórjuk meg kevés apróra vágott petrezselyemzölddel, és tálaljuk jó forrón a vörösbabbal. Köretként kínálhatunk héjában megsütött kis, zöld banánokat vagy csőben sült édesburgonyát.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK