Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Krumplis mexikói ízvilágú csirke

Szerző:
Szabó Anna
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz...

Hozzávalók:

1 evőkanál olívaolaj
4 darab felkockázott csirkemellfilé
1 fej hagyma felaprítva
750 g burgonya kockákra vágva
1 darab piros paprika kockákra vágva
2 evőkanál paradicsom és chilimassza
400 g konzerv feketebab (a leve nélkül)
400 g felaprított paradicsom

 

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 ºC-ra (gázsütőn 6-os fokozat)

2. Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben és süsd meg rajta a csirkét, majd add hozzá a hagymát és a burgonyát.

3. A megmaradt hozzávalókhoz önts 150 ml vizet. Forrald fel, majd add hozzá a csirkét a hagymát és a chillimasszát.

4. Tedd be a sütőbe lefedve és legalább 45 percig főzd készre, ameddig meg nem puhul a hús és a burgonya.

5. Tálaláskor díszítheted korianderrel, vagy kukoricatortillával.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL