DIVAT

Színjáték

Szerző:
Szabó Anna
Válaszd ki a neked tetsző színt és tudd meg, mennyire illik hozzád, mivel kombináld és mikor viseld! Színezd ki a napjaid az idei év legdivatosabb árnyalataival!

       

         

           


*****


Az arany

Az igazán kiemelkedő, minden nemesfém között a legpompásabb ragyogású arany szín az egyik leginkább alkalmi viselet. A fekete mellett ez a második olyan szín, mely örök divat minden évszázadban. Az arany a gazdagság, a pompa színe, így főleg este alkalmi viseletként találkozunk vele. Gyönyörűen kiegészíti a barna színt, így a barna hajt még melegebbé varázsolja, a szőkék hajszínét pedig még csillogóbbá teszi. Mindezek mellett kitűnően áll a vöröseknek is, meglágyítja a haj fényét.

Remek kiegészítőpárja a barna, a fehér, de egzotikus lehet a sötétlila, a sötétkék, a zöld mellett is, és a fekete-arany párosítást se feledjük, ez ugyanis szinte mindenkor megállja a helyét.



*****





A barna

A barna szín megnyugtató, átható megjelenést kölcsönös viselőjének. A föld színe a természetben minden más színnel jól mutat együtt. Sötétebb tónusokhoz főleg a sötétbarna haj passzol igazán, de a fekete, és az aranybarna is harmonizál vele. A vöröseknek és szőkéknek a világosabb árnyalatok jobban állnak, kiváltképp a világos bőrszínnel rendelkezőeknek. Szemszín tekintetében főleg a barna, a fekete, vagy a zöld a legelőnyösebb.

A világosabb barna szín párjai az arany, a sárga, a türkiz, a krém, a világoszöld.
Sötétebb barna színek mellé feketét, lilát, sötétkéket, pirosat vagy rózsaszínt ajánlunk.




*****





A beige

Ez a szín az, amit sokan homokszínnek neveznek. A piszkos fehértől szürkén át a krém színig szinte mind-mind részt vesznek abban, hogy ez a matt, „zsák” hatású szín egyik legjobb alapja legyen ruhatárunknak. A zöld, a fekete, a piros, a fehér remekül kiemelkedik erről az alapról. Akárcsak a lila, vagy a sötétbarna.

Elsősorban barna, szőkés barna, vagy szőke hajúaknak ajánljuk.



*****





A bronz

A bronz az aranyhoz és a barnához hasonlóan elsősorban a meleg tónusú hajszínekhez, a barna, fekete, vagy zöld szemmel mutat igazán jól. Barna bőrszín mellett még krémesebb, lágyabb hatást kelt.

Legdivatosabb színpárjai az arany, a narancs, a krém és sárga, de a barna összes árnyalata mellett kiválóan mutat.



*****





Az ezüst

Az ezüst szín a szürke fénylő változata. leginkább a szőke, közé pszőke, világosbarna hajúaknak ajánljuk. A közepesen barna bőrszín, és a pirospozsgás arc elengedhetetlen viseléséhez. Kék, vagy szürke szeműeknek nagyon jól áll.

Az ezüst leginkább fehérrel, feketével, éj-kékkel mutat jól.



*****





Fehér

A fehérrel óvatosan illik bánni. A hófehér nadrág főleg a karcsú alakon mutat jól, de szerencsére akár a világos, akár a sötétebb tónusú bőrszínnel rendelkezel, jól fog neked állni. Általában a világos színű hajhoz világosabb hatású színek viselése ajánlott, így a fehér is inkább a szőkék, világosbarnák, rézvörösek előnyére válik.

A fehér minden kiegészítő színnel jól mutat, de más-más színek kombinációjával más stílust hozhatunk létre.

A fehér arannyal, vagy ezüsttel elegáns, kékkel és zölddel hétköznapi, sportos, szürkével, barnával, mustár sárgával vagy feketével nőies, pirossal szexis, rózsaszínnel, vagy baba kékkel kislányos, játékos külsőt kölcsönöz viselőjének.




*****





Fekete

A fekete szinte mindenkinek jól áll, de vigyázz, ha túl sápadt a bőröd, túl erős lesz a kontraszt. A fekete slankít és kiemeli a barna bőr színt. Szőkék, barnák, vörösek egyaránt viselhetik, a hangsúly leginkább a bőr színén van.

A nagyon fehér bőrűek inkább mellőzzék a sok feketét. Idén nagy sláger a fekete-fehér, a fekete-sárga, és a fekete-piros kombináció.



*****





A kék

Szőkék, kék szeműek figyelem! Ez a ti színetek! A kék szín hideg tónus, ezért mindenképpen kell mellé valamilyen halvány, sápadt árnyalat.
Ez vagy a bőr színében, vagy a szem és haj világos színében nyilvánul meg. Ezért leginkább a világosabb bőrű sötétbarna hajúak, vagy a szőke, kék szeműek számára a legideálisabb viselet.

A kéket nem lehet elrontani, ha fehérrel, vagy feketével párosítod. Az égszín árnyalatot arannyal, vagy ezüsttel meséssé varázsolhatod, az türkizkéket lilával vagy más sötétebb kékkel párosítsd.



*****





A krém

A krém szín a visszafogott elegancia, a finom nőiesség színe. Viselőjének diszkrét bájt kölcsönöz. Kitűnően áll a csokoládé-, vagy mogyoróbarnáknak, de szőkék is remekül mutatnak benne.

Fehérrel , arannyal, barnával párosítva harmonikus összhangot teremthetünk, lilával,kékkel, vagy pirossal kombinálva izgalmas összeállítást hozhatunk létre.



*****





A lila

A lila merész, feltűnő szín, szinte kívánja maga mellé azon alapszíneket, melyből létrejött, így főként a kéket és a sárgát, de jól mutat mellette a hasonló tónusú rózsaszín, kék vagy a csokibarna is. Lila zölddel sem rossz, ha a megfelelő árnyalatok párosulnak egymással.

A lila szín főleg a világos bőrű, sötét hajú, sötét szeműeknek áll jól, de szinte minden barna haj mellett jól mutat.



*****





A narancs

A narancso elsősorban meleg árnyalatú hajszínhez passzol a legjobban. Ilyen a rézvörös, az aranybarna, a méz-szőke.

A nyár legüdítőbb színparádéja a narancs-barna-fekete-sárga-krém, vagy a narancs-piros-sárga-zöld-kék kombinációja.


*****





A piros

A piros szín a szexualitás, az izzás egyik jelképe, így szinte automatikusan a szerelemre asszociálunk, ha meglátjuk. Nem véletlen, hogy a piros színt a feltűnőbb megjelenéshez, a hódításhoz ajánljuk. A legizgalmasabb a fekete, vagy szőke haj mellé az erőteljes kontraszt miatt, de jól áll a barnáknak is. A fekete, vagy barna szeműek előnyt élveznek. Ne feledd a vörös ajkakat se!

A legtutibb színpárok a fekete, a fehér, a sárga, rózsaszín, vagy a krém.


*****





A rózsaszín

A halványabb árnyalatú rózsaszínre szinte majdnem ugyanaz vonatkozik, mint a kékre, annyi különbséggel, hogy a barna szeműeknek is ragyogóan áll. Elsősorban természetes, natúr smink viselésével ajánljuk, de tüzes külsőt érhetünk el egy jól kiválasztott piros színnel is. A világos rózsaszín „babaszín”, ezért főleg világos hajú, világos szemű, vagy világos bőrű, sötét hajúak élvezhetik előnyeit. Legügyesebb párosítás a, a fehér, a zöld, a lila, vagy a piros.

A sötétebb tónus már sokkal több -féle hajszínnel is jól mutat, különösen a sötétebb barnával. Vöröseknek kevésbé ajánlott, a fekete hajszín mellett pedig ügyelni kell arra, hogy ez a két szín már önmagában is elég ütős, megjelenésünk további részletei legyenek diszkrétek.



*****





A sárga

A sárga árnyalatai most egyre jobban hódítanak, különösen a nap sárga, és a mustár sárga. Remekül áll a szőkéknek, vöröseknek, a barnák és feketék pedig kiemelhetik vele lüktetően erőteljes hajszínüket.

A sárga feketével, fehérrel, zölddel, naranccsal és pirossal mutat a legjobban, de komplementer színével a lilával egészen vibrálóvá varázsolhatjuk.



*****





A szürke

A szürkét leginkább a szőke, közép szőke, világosbarna hajúaknak ajánljuk.
A közepesen barna bőrszín, és a pirospozsgás arc elengedhetetlen viseléséhez.

Előnyt élveznek a kék, vagy szürke szem színűek. A szürke kitűnően kiemeli az élénkzöldet, a fehéret, a narancssárgát, de kékkel is remekül mutat.

 

*****





A zöld

A zöld főleg a barnák színe. A barna haj-barna szem, a szőke haj-barna, vagy a világos árnyalatú haj-zöld szem kombinációhoz passzol. A vörös hajúak számára ez az igazi kihívás, mert a zöld komplementere a piros, így a vörös hajúak vibrálóan hatnak egy zöld összeállításban. Kék szeműek inkább kerüljék az erős zöldet, válasszanak inkább halvány tónusokat, kékbe hajló árnyalatokat.

A legjobb színpárok: fekete, sötétkék, rózsaszín, vagy a fehér. Okkersárgával és krém színnel világosíthatjuk az alap árnyalatot.



*****


 



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL