HOROSZKÓP

Házasság, esküvő a csillagjegyed szerint

Szerző:
Szabó Anna
Az esküvőd meg van írva a csillagokban? Akkor bizony az is meg van írva, hogyan teheted tökéletessé a nagy eseményt... Sőt, még az is, hogy milyen feleség válik majd belőled...
Az alábbiakból válaszd ki azt a jegyet, amelyben születtél, és nézd meg, mit ígérnek számodra a csillagok:


kos bika ikrek
rák oroszlán szűz
mérleg skorpió nyilas
bak vízöntő halak



KOS (március 21. - április 20.)

A ruhád:

Jádeszín csábítás, vagy legalább egy kikukucskáló skarlátszín kombinépánt...


Az ékszerek:


Gyémántok, egy kis ametiszttel.



Mikor?


Az októberi telihold a legalkalmasabb. Vagy november közepe, december 19., január 4. Vagy bármelyik csillagos keddi éjszaka.


A ceremónia:

Kosnak bulira van szüksége, látványosságra, izgalomra. Ja, meg egy nótára, amit erre az alkalomra pont neki írtak, és énekeltek fel.


A mézeshetek:


Luxus szafari az afrikai mezőkön, vagy tengerparti nyaralás (közel a bevásárlóközpontokhoz) Semmi csend, nyugalom, visszafogottság.



A nászajándék:

Egy Kos-nőnek sose merj serpenyőt ajándékozni! Ha nagyon majrés vagy, inkább adj ajándékutalványt, de ennél azért jobb ötlet a fehérnemű, egy utazótáska-készlet, vagy bármi, ami vicces és színes.


A Kos feleségként:

Ha létezett valaha egy „mindent megszerzek” szupernő, na, a Kos-feleség az! Mindenféleképpen szüksége van – és ez nem fog változni – egy új kihívásra, egy új keresztesháborúra, amit megvívhat. Férjek, csak arra ügyeljetek, ne ellenetek!!!


És aztán?

Az újdonsült Kos-feleség pillanatok alatt otthon érzi magát az új családban, sőt nagy valószínűséggel azonnal teherbe is esik. A szerelemmel nincs semmi baj, mély és szenvedélyes – na persze, ha sikerül túlélni azt a csúf bolygóállást tél elején. A pénz fontos - de a szerencse új lehetőségeket hoz.



*****




BIKA (április 21. - május 21.)

A ruhád:

Puha, uszályos halványlila, bársonyszegéllyel. Ha kell, akkor többrétegű.


Az ékszerek:


Smaragd, koráll, vagy szivárványszín féldrágakövek.


Mikor?

Ha teheted, kerüld az október 10. – november 21. közötti időszakot. Egyébként bármelyik péntek délután vagy este megfelel.


A ceremónia:

Egy sötét, faburkolatú kápolna, rengeteg gyertyával, virággal. Gregorián énekek, romantika....



A mézes hetek:

Luxus-hajóút az óceánon, vagy csak virágszedés a réten, barlangtúra... Mindegy, csak a legközelebbi laptop is kilométerekre legyen.


A nászajándék: 

A Bika-asszonyság szereti a jól felszerelt és ellátott konyhát, ne légy hát szégyenlős. Sőt, vegyél inkább mindjárt mindenből kettőt.


A Bika feleségként:

Biztonságra van szükséged, semmi másra. Szóval, a párod hozza a pénzt, te meg gondoskodsz minden másról. Persze, ez nem jelenti azt, hogy nem keresel te is jól, na de az a pénz a tiéd, nem?


 És aztán?


Csodálatos volt az időzítés. A bolygók jó hatása mellettetek lesz mindvégig.

*****




IKREK (május 22. - június 21.)

A ruhád:

Egy kényelmes és nagyon modern ruha, vagy akár nadrágkosztüm – csak legyen égkék.


Az ékszerek:

Akvamarin – ezüstbe vagy platinába foglalva.


Mikor?

A bolygók is mind azt akarják, hogy összeházasodjatok. Úgyhogy válassz te időpontot, bármelyik jó lesz. Különösen, ha szerdára esik – egy napsütéses szerdára.



A ceremónia:

Egy jó kis partira van szükségetek, sok zenével, tánccal, egzotikus koktélokkal... Kevés szónoklattal.



A mézeshetek:


Nyaralás rengeteg ismeretlen és új ismerős társaságában. Ez lesz jó az amúgy is mindenütt új barátokat szerző Ikreknek. Persze, semmi kényelmeskedés, délig alvás…



A nászajándék: 

Mi lenne, ha a haverok összeállnának, és vennének egy jó kis hifit, egy bonyolultabb videokamerát, vagy egy biliárdasztalt? Ha ez nem megy, akkor mindenképpen valami vicceset...


Az Ikrek feleségként:

Az Ikrek jegy szülöttei amúgy is világpolgárok, az Ikrek-feleség képes akárhol élni, és jól élni, azonnal beilleszkedni bármilyen közösségbe. Ja, ha és odakerült, máris ismer minden fontos embert, és a férjét is bemutatja nekik. Az Ikrek-feleség született „hálózatépítő”, mint egy színes, vidám pillangó, úgy csapong és köti össze az embereket, csodálatos barát.

 
És aztán?

A házasság egy biztos kiindulópont, ahonnan növekedni, fejlődni lehet. Egy gond adódhat csak, ha „kinövöd” ezt a házasságot. De emiatt egyelőre ne aggódj, inkább hozz ki mindent ebből a kapcsolatból, amit csak lehet. A bolygók is azt akarják, hogy új dolgokat tanulj – oszd meg hát ezeket a pároddal is. Így együtt növekedhettek, fejlődhettek. A pénzügyeitek folyamatosan javulnak.

*****




RÁK (május 22. - június 21.)

A ruhád:

Hosszú, égszínkék, uszállyal, gyöngyökkel kivarrt ujjakkal.


Az ékszerek:

Egy antik opál függő, lehetőleg ami még a nagymamádé volt.



Mikor?

November 21-december 24-ig ideális. Az októberre ne is gondolj! Aztán fontolóra veheted a januárt is. A hétfői napok a legjobbak.



A ceremónia:

A Ráknak hagyományokra van szüksége, legyen hát egy régi kápolnában, egy szépséges kertben. De jó, ha alaposan egyeztetsz a rendezvényszervezővel, jó előre megnézel mindent, nehogy az utolsó pillanatban csalódj.



A mézeshetek:

Egy szív alakú ágy, lehetőleg valahol a görög tengerparton. Az biztosan megmelengetné a szívedet.



A nászajándék:

Puha fehér vásznak, finoman hímzett abroszok, ezüst evőeszköz, kristálypoharak – bármi, ami csinos. Ja, lehetőleg monogramozva.


A Rák feleségként:

Ha egyszer tiéd a pasi, az egy életre szól – bármiféle elutasítást, apró visszahúzódást a részéről nagyon a szívedre veszel. Lelépni pedig végképp nem engeded. De ha el van keseredve, ha valami baj van, te mindig ott leszel neki, átöleled, vigasztalod, eteted.


És aztán?

A szexnél sokkal fontosabb, hogy spirituálisan, erkölcsi kérdésekben egy véleményen, szinten legyetek. Legalábbis most még így van. És ez azt jelenti, hogy a szerelmetek a szexnél sokkal mélyebb forrásból fakad.  Lehet, hogy már terhes leszel, mire megesküsztök? A pénzügyek miatt ne aggódj, a helyzetetek egyre jobb lesz.

*****




OROSZLÁN (június 22- augusztis 22.)

A ruhád:

Valami zajos, csodás és meghökkentő, talán aranylamé?


Az ékszerek:

Sárga gyémántok, méghozzá nagyok.



Mikor?

Október 6-8, november 22-29. Aztán karácsony környéke. De mindenképpen vasárnap délután.


A ceremónia:

Kezdetnek szóljatok az újságoknak – vagy legalábbis az összes ismerősnek, és az ismerősök ismerőseinek. Aztán maga a „show” legyen olyan, hogy mindenki elámuljon. Ja, nem árt azért valami ételről is gondoskodni...



A mézeshetek:

Az újdonsült Oroszlán-feleség nem kimondottan romantikus, viszont annál inkább bőkezű. Mi lenne, ha magatokkal vinnétek pár havert? Tényleg csak egy párat...



A nászajándék:

Aranyozott Buddha-szobor egyenesen Tibetből. Ha ez nem megy, elég egy gyöngyös barátság-karkötő, de olyan, amelynek megvásárlásával valami nyomorgó, éhező kisgyereket támogattál.


Az Oroszlán feleségként:

Láttad már az állatkerti oroszlánt, ahogy türelmetlenül és egyre mérgesebben majd fásultabban fel-alá járkál a ketrecében? Ilyen lesz az Oroszlán-feleség is, ha bármiben is, akár csak egy csöppet is korlátozzák. De ha szabadon engedik, csodás lesz, kivirágzik, elbűvöl mindenkit.


És aztán?

Nohát! Megütöttétek e főnyereményt, élvezitek az életet? Dehogyis, csak az Oroszlán-feleség szabad kezet kapott. Ugyani bármi, amibe belefog, sikeres lesz. A házasság, az üzlet – hiába tűnik most még minden csak olykor vad álomnak, a díj már be van csomagolva, rátok vár.

*****




SZŰZ (augusztus 23. - szeptember 23.)

A ruhád:

Tejszín-színű, természetes anyagok. Puha és nőies.


Az ékszerek:
 

Agátkő, vagy amit te a magadénak érzel, csak legyen egyszerű, a te személyedre formált.


Mikor?

Október 15-31., november 22-30., december vége, vagy bármelyik kicsit hűvös szerda vagy péntek este.


A ceremónia:

Egy Szűz számára sajnos soha semmi nem tökéletes, hibátlan. Így a szertartás minél egyszerűbb, annál kevesebb a hibalehetőség.



A mézeshetek:

Semmi szükség nincs a tanácsunkra. Egy Szűz csillagjegyű lányka már vagy ötéves korában eltervezte, hogyan is lesz minden a nagy napon, és utána. Lehet, hogy a flancos utazás helyett inkább otthonra választ egy kényelmes kanapét.



A nászajándék: 

Hihetetlen, de az újdonsült Szűz-feleség az egyetlen nő, aki szívből tud örülni egy motoros fűnyírónak. Vagy egy étkészletnek, bármi praktikusnak – csak ne legyen túl csicsás.


A Szűz feleségként:

Az intelligenciád vonzotta melléd a párodat, nem a fanatikus tökéletességre-vágyásod. Úgyhogy fogd vissza magad egy kicsit, nem olyan fontos, hogy a férjed zoknijai színek szerint legyenek mindig a fiókba rendezve. Légy inkább független, tehetséges, elkötelezett, nem baj, ha néha kicsit rafinált...


És aztán:

Az univerzum nem büntet benneteket valamiért, inkább mondjuk úgy, megerősít, hogy később képesek legyetek nagy dolgokat véghezvinni. Lehet, hogy most úgy érzed, nem értenek meg, hiába teszel bármit is. De ne add fel, menj, menjetek tovább. A spirituális tehetséged egyre növekszik, és ezzel együtt az erőd is.


*****




MÉRLEG (szeptember 24.- október 23.

A ruhád:

A legújabb divatlap szerinti öltözék. Vagy tervezze meg egy divattervező. Az a lényeg, hogy különleges legyen.

Az ékszerek:

Egyetlen egy darab elegáns ékszer. Talán zafírokkal kirakva?



Mikor?

A Mérlegben álló újhold idején. Vagy bármelyik péntek délután.



A ceremónia:

A kulcsszavak: stílusos, elegáns, divatos. Valami olyan helyen, amiről senki sem hallott még.



A mézeshetek:

Semmi olcsó hely. Ha most nincs pénzetek, inkább később is ráér. Ha van, akkor bevásárló-túra, lehetőleg az olasz divatházak környékén, pezsgős vacsorákkal zárva a napot.



A nászajándék:

Csak semmi vicces. Ha nem engedheted meg magadnak, hogy valami „valódit” vegyél, küldj inkább virágot, vagy tégy felajánlást a nevükben egy jól kiválasztott alapítványnak.


A Mérleg feleségként:

Döntöttél, és úgy döntöttél, ő lesz az, akinek a gondját viseled. Figyelmes leszel és gondoskodó. Na, az nem jelenti azt, hogy minden vacak házimunkát a saját kezeddel végzel el (hacsak nem muszáj), de megszervezed, ellenőrzöd. Azért vigyázz, a háztartáspénz kezelése nem az erősséged, itt jól jöhet egy kis segítség.
 

 És aztán?

 

Minden rendben, csupa siker – többé-kevésbé. A célokat elértétek, a tervek beváltak, és most ott álltok... Lehet, hogy kellett volna valami távolabbi álom is? Biztos, hogy pont ezt akartátok?

*****




SKORPIÓ (október 24. - november 22.)

A ruhád:

Puha, kicsit fényes, szinte láthatatlan, áttetsző - démoni, kihívó.


Az ékszerek:


Rubintok, vagy valami régi holdkő.



Mikor?

Ami bárki másnak rossz időpont lehetne, nektek az való – az hozza elő igazán a varázserődet.



A ceremónia:

Válasszatok valami sötét, mágikus helyet, a házasságkötés egyben alkalom is, hogy a Skorpió-feleség megtalálja igazi önmagát.



A mézeshetek:

Kit érdekel, hogy hol, amíg kéznél van egy hatalmas ágy, fekete selyemlepedőkkel, pezsgővel és osztrigával, pucér (és lelkes) férjjel...



A nászajándék:

Fehérneműk, szexi-cuccok (nem a közönséges fajtából, inkább valami egzotikus, különleges, ritka). Talán egy izgató masszázsolaj? Esetleg a hozzá való masszőrrel? Nehogy a nászajándék-listáról válassz bármit is!


A Skorpió feleségként:

Nem lesz könnyű – de eddig ezt nem tudhattátok. Ha egy Skorpióból feleség lesz, fényét csak a párjára koncentrálja, az meg lehet, hogy - mint az ijedt nyuszi -, megdermed ettől.


És aztán?

Annyi minden történik odabent, hogy a külső dolgokra nem is tudtok koncentrálni. Pedig a külvilág is érdekes... A Skorpió végre megtalálja saját erejét, és ez segíthet bármilyen válságon túljutni. Mert lesz kaland, utazás, új üzletek... Esetleg egy újabb házasság? Hm, érdekes...


*****




NYILAS (november 23. -december 21.)

A ruhád:

Mindent vagy semmit. Farmer és póló. Vagy uszályos, földig érő, csipkés ruhaköltemény, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Az ékszerek: 

Semmi bonyolult. Valami apró, hogy ne akadjon bele a rengeteg csipkébe.

Mikor?

Ne december elején. Egyébként a Nyilas olyan szerencsés, hogy nyugodtan rábökhet bármelyik napra. Azért nem árt, ha az a nap a csütörtök.


A ceremónia:

A Nyilas nem bukik nagyon a ceremóniákra. Ha csak, nem egy hatalmas hőlégballont béreltetek. E híján elég a házasságkötő terem, aztán meg egy nagy, baráti parti.


A mézeshetek:

Nincs sok értelme az egésznek, ha közben nem mászhattok hegyet, nem úszkálhattok delfinekkel. A nász? A Nyilas-feleség majd puszikat dob a hegytetőről.



A nászajándék:

Mindegy, mi az, csak szeretettel add. Sosem lehet tudni, az újdonsült Nyilas-feleség jobban örül néha egy doboz csokinak, mint az aranyozott asztalkának, amin találta. Ha semmi jobb nem jut eszedbe, legyen egy állatka, vagy valami sportos dolog.


A Nyilas feleség:

Vigyázz, ha a párod megsebesült valahol, legyen az a szíve, az egója, a bal sípcsontja, te egész biztosan oda fogsz még egyet „paskolni”. Ha ezt legalább néha el tudod kerülni, őszinte, meleg, lelkes, őrjítően szerencsés, segítőkész mivoltod a többi gondot megoldja.


És aztán?

A házasságotok nem lesz könnyű, de azok, akik tényleg jók együtt, erősebben, mélyebben kötődve kerülnek ki megpróbáltatásokból. A Nyilas-feleség folyamatosan változik, egyre érettebb lesz, egyre felelősségteljesebb. És ötpercenként jönnek újabb és újabb lehetőségek, új munka, új utazás, új tanulnivaló ragadd meg és fuss. De cipeld magaddal a párodat is.

 

*****




BAK (december 22.- január 20.)

A ruhád:

Hullámzóan csillogó, földig érő, a hozzá való köpennyel. Uralkodói, de modern.


Az ékszerek:

Egy sima aranypánt, fekete ónixokkal szegélyezve.


Mikor?

Talán a születésnapodon? Vagy egy könnyű szellős szombat délután...


A ceremónia:

Valami egyszerű, hagyományos, és spirituális. Talán a pap mondhatna pár személyre szabott szót.


A mézeshetek:

Valami szépséges, eldugott, lehetőleg zöld helyen, közel a tengerhez (na jó, vízparthoz). Csak te és a párod.



A nászajándék:

Ezüsttárgyak, kicsi vagy nagy... A Bak semmit sem értékel jobban, mint ami nyilvánvaló és tisztán látható – márpedig egy ezüsttálca értéke elég nyilvánvaló...


A Bak feleségként:

Furán fest egy mondatban az a két szó, hogy „bak” és „feleség”. Egy Bakot inkább az igazgatótanácsban lehet elképzelni, mint a konyhát takarítva. A Baknak mindenképpen igazgatnia, irányítania kell valakit, ha nincs vállalat, jó lesz a család is... De ne aggódjatok, stílusosan teszi majd.

 
És aztán?

A szerelem hiába vak, nem tévedhet. Igen, ez jó választás volt, igazi szerelem. Csupa jó dolog történik majd – de egy kicsit lazíts, hagyd a munkát, élvezd az életet!


*****




VÍZÖNTŐ (január 21. -február 19.)

A ruhád:

Valami drámai, aranyszínű, néhol „tapadós”, lehetőleg más színnel szegélyezve. Ejtsen bámulatba mindenkit.

Az ékszerek:

Gyöngyök! A nyakadban, a csuklódon, a derekadon, az ujjadon.



Mikor?

Október elején az újhold izgalmas, új dolgok kezdetét jelzi. Vagy egy enyhe november végi estén.



A ceremónia:

Szakítson minden szokással, legyen forradalmian új: bérelj ki egy cirkuszi sátrat, a kedvenc úszómedencédet – üresen -, legyenek csinos kóristafiúk és hipnotikus ritmusok.



A mézeshetek:

Megteszel mindent, amit csak a párod kér. De nem azért, mert nem is érdekel igazán a dolog, nem azért, mert szokatlanul engedékeny vagy, hanem mert mintha valami varázslatban élnél.



A nászajándék: 

Zene, zene, zene minden formában. A legújabb könyvek, albumok, hifik, számítógépes technikák.


A Vízöntő feleségként:

Na jó, megadtad magad, elfogadod, hogy megházasodsz, anya leszel és „materialista”. Nem ment könnyen, tudom. De a lelked mélyén mindig lesz egy pici szöglet, ahol megőrzöd a titkos régi önmagadat. Amúgy jó barát, okos és néha felvágott nyelvű társ és partner leszel. Egyenlő rangú társ, ne aggódj.

 
És aztán?

Az élet egyre könnyebb lesz, teli szeretettel, egyre több sikerrel. Így is kell lennie. Amiken átmentél, ez jár neked. Szerelem és románc... De győzelem, kaland és némi kis pénz is vár a következő sarkon.


*****




HALAK (február 20. -március 20.)

A ruhád:

Légy te a hercegnő a habostorta tetején. Mint egy valóra vált álom.


Az ékszerek:

Kék és fehér gyémántok, vagy legalább türkiz és fehérarany.


Mikor?

Október 7-10, november 4-12, december 25-31, január 15-23, vagy bármelyik csillagfényes csütörtök éjszaka, amiről úgy érzed, pont jó lesz.



A ceremónia:

Harisnyakötőket és persze rizst hajigálnak, megríkatóan romantikus verseket olvasnak fel, és persze „kiadják a menyasszonyt” ahogyan azt kell. A kerti pavilont ezerszínű virágok díszítik, a szökőkút csobog... Így lesz, nem igaz?

 

A mézeshetek:

A párod a patakban mossa a haját, te a lábujját csókolgatod, és már közben a fejedelmi uzsonnát tervezed. Minden a szerelemről szól. Hogy hol és mikor, nem mindegy? Úgysem veszitek észre, mi van odakinn...


A nászajándék:

Egy pár praktikus ajándék nem árt, hogy ne vessz el teljesen az álmokban. Egy utazótáska talán, egy ellophatatlan igazolványtok. Vagy bármi, ami puha, meleg, finom.


A Halak feleségként:

Senki más nem képes arra, csak a Halak, hogy párjával elhitesse, szinte Isten. Pátyolgatod, meghallgatod, sőt még jó tanácsot is tudsz neki adni. A főzést inkább hagyd későbbre, nem baj, ha nem azonnal tudja meg, nem az a legerősebb oldalad.

 
És aztán?

Szerencse, hogy amikor azt kérdezték tőled, mi a legfontosabb neked, a szerelmet választottad és nem a pénzt... Mert mostanában sem lesz sokkal több, mint eddig volt. Igazából nincs baj, hiszen ott a szerelem, ami melegen tart. És a párod sem keres olyan rosszul. Csak ne felejtsd el kikérni a részedet!

*****



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL