Állati horoszkóp - macska

Az alábbi csillagjegyek közül válaszd ki azt, amelyikben kedvenced született, és olvasd el, mi jellemző rá:


kos bika ikrek
rák oroszlán szűz
mérleg skorpió nyilas
bak vízöntő halak



KOS (március 21. - április 20.)

 

Kos csillagjegyű macskád elsőre meglepetést okozhat. Egészen addig, amíg meg nem tanítod neki, ki is az úr a házban.  Vad, és pontos, ha célozni kell, váratlanul csap le. Ezt a rengeteg „ajándék” is bizonyítja, amit a küszöbödön hagy neked. De a rendszerint rozsdás-vöröses Kos-macska csodás társaság is. Játékos, néha túlzottan is, minden iránt nagy, sőt túl nagy lelkesedést mutat. Legyen neki ehhez rengeteg tere, játssz vele gyakran, lehetőleg egérvadászatost, és gondoskodj róla, hogy legyen mindig elég majszolnivaló macskafüve. Ettől lecsillapszik majd egy kicsit.

*****




BIKA (április 21. - május 21.)

 

Ezek a csodás macskák a szabad eget szeretik a legjobban. Ha hirtelen nem találnád, biztos, hogy a kertben van, a virágágyások között. Egész nap heverésznek, csak a csillapíthatatlan étvágyuk készteti őket mozgásra. Ha éhesek, hajlandók még a legkényelmesebb fotelból is vadászatra indulni. Nem túl nagytestűek, annál „kompaktabbak”, és a hangjuk sem semmi, ha rázendítenek. Jó lesz, ha odafigyelsz arra, mit kap enni, mert az egész napi heverészés bizony nem sok energiát fogyaszt. Hiába falánkak, mégis csodaszépek, és téged úgy szeretnek, ahogy vagy.

*****




IKREK (május 22. - június 21.)

 

Tiéd az évszázad játszótársa! Gyors és ruganyos, mindig célba talál. Jó lesz hát, ha a kalitkát, a madáretetőt jó magasra teszed, hogy a repülő macska el ne érje. Mindig fülel, a környezetét még csukott szemmel is figyeli, mindenről tud, pedig úgy fest, mintha állandóan csak aludna, vagy legalábbis heverészne egész nap, lehetőleg magas helyeken, a könyvespolc tetején például. De ne csodálkozz azon sem, ha épp a csilláron lóg. Az Ikrek-macska gyakran tűnik vékonykának, persze, állandóan mozog, ezért rendszeresen kell etetni, lehetőleg napi több, kisebb adagban. Nagyon jól elvannak magukban is, de az az igazi, ha van társaságuk, lehetőleg még egy macska. Ha sokáig nem veszel róla tudomást, rámenős lesz. Ez akkor is igaz, ha te például aludnál inkább, ezért jó, ha van néhány játéka kéznél, amivel elfoglalhatja magát, amíg neked más dolgod van. Bizonyosodj meg arról is, hogy tudja, te is el vagy foglalva, mert rólad is gondoskodni akar.


*****




RÁK (május 22. - június 21.)

 

A Rák-macska birtokol téged, és nem fordítva. Gyakran kapod rajta, hogy a sarkadban jár, bárhova is mész a házban. Imádnak a konyhában lebzselni, és a közmondásban szereplő macska, amelyik minden halat megdézsmálna, az bizony Rák csillagjegyű. Az akváriumot is megbűvölve bámulja, jó lesz, ha biztonságos helyre teszed előle. Ha ételről van szó, egyáltalán nem hűségesek, bárkinek képesek udvarolni, ettől előbb-utóbb megőrülsz. Hogy hogyan és mit esznek, az az érzelmi állapotuktól függ. Ha stresszes állapotban vannak, lehet, hogy egy falat sem megy le a torkukon. Imádják az édességet, de mintha odafigyelnének a vonalaikra. Ha jól akarsz vele bánni, legyen mindig a közelében vízfelület, akár egy tál ivóvíz, nem csak belenyalni, arra a célra is tökéletes, hogy nézegethesse magát benne. Soha ne emeld fel a hangodat, mert nagyon érzékenyek, ha fenyegetve érzik magukat, elbújnak. A Rák-macskák ügyesen fejezik ki magukat, és megérzik, neked mire van szükséged.


*****




OROSZLÁN (június 22- augusztis 22.)

 

Bármit is tesznek, olyanok, mint az igazi nagyragadozók. És ráadásul ők a ház urai, ezt leszel szíves tudomásul venni. De ha sikerül kifejezned, mennyire is imádod és tiszteled őnagyságát, simogatod, fésülgeted, kényezteted, szeretettel hálálja meg, hiszen az Oroszlán a szívek királya is. Gyakran csodás bundája van az Oroszlán csillagjegyű macskának. Keféld ki hát napjában legalább egyszer, és ne felejtsd el megmondani neki, milyen szépséges lett.

*****




SZŰZ (augusztus 23. - szeptember 23.)
 

Atlétikus, mozgékony és gyors – minden lépése kiegyensúlyozott. Leginkább így lehetne leírni egy Szűz csillagképű macskát. Gondodat viseli neked is, és minden más állatkának is a házban. Ha nincs több háziállatod, szerezz neki legalább egy kedvenc játékot, amit dédelgethet. Gyakran válogatós, és csak csipeget, jobb szereti a több apró étkezést, az apró finomságokat, mint egy nagy és kiadós kaját. Játssz vele gyakran, és gondoskodj néznivalóról neki akkorra is, ha nem bolondoztok együtt. Egy jó kis ablak, ahonnan nézegetheti a kertben a madarakat, megteszi. Még jobban fog szeretni, ha egészséges ételeket adsz neki, akár néha zöldségeket is. Feltétlenül vegyél neki macskafüvet.


*****




MÉRLEG (szeptember 24.- október 23.

 

A Mérleg-macska azt szeretné, hogy mindig mindenki egyetértésben éljen. Inkább otthagyják az utolsó finom falatot a tálban, csak hogy meggyőződhessen róla, a vendégek is jól érzik magukat. A Mérleg-macskák nagyon barátkozóak. Sosem fognak az ágy alatt bujdosni. Mindig ott lesz az oldaladon, és csak helyeslésre, biztatásra vár. Mondd csak meg neki, milyen csodálatos. Csak akkor lazít, csak akkor nyugszik meg, ha biztosan tudja, szereted. A Mérleg-macskák gyakran igazán gyönyörűek, persze, mert az uralkodó égitestük a Vénusz. Gondoskodj róla, hogy békességben élhessen, megérdemli.


*****




SKORPIÓ (október 24. - november 22.)

 

A Skorpió-macska a te gazdád, és nem fordítva: odáig is elmegy, hogy megjelöli a ruháidat, mint saját „területét”. Az értékes cuccokat ezért jó, ha azonnal elrakod, de hagyj elöl azért valamit, ami a te illatodat hordozza, amit nem baj, ha megjelöl. És ne lepődj meg, ha az a ruhadarab egyszer csak eltűnik, egész biztos, hogy magával hurcolta a titkos búvóhelyére, hogy senki más ne láthassa, szagolhassa. A kicsit ideges, érzékeny és kíváncsi Skorpió-macska gyakran kerülhet bajba, ha a saját maga feje után megy, ha új dolgokat akar felfedezni. Ha nem találod, keresd a túl magas fal tetején, vagy a fűtéscsövek között. Hadd legyen ezernyi ideje a szundikálásra és álmodozásra. Ilyenkor mindig valami víz közelében találod meg – az álmai innen erednek. Szükségük van megfelelő stimulálásra, ehhez a bekapcsolva hagyott televízió tökéletes számára. Idegenekkel szemben extra óvatos, el is bújik addig, amíg valami jelet nem kap tőled, hogy minden rendben van. Segíts neki, hogy biztonságban érezhesse magát.

*****




NYILAS (november 23. -december 21.)

A Nyilas-macska nyughatatlan, és trendcsináló. Majd ő megmutatja az egész „törzsnek”, hogyan is kell élni! Minden hülyeségben benne van, és egymagában is gyakran indul lehetetlen kalandokra. Imád a szabadban lenni, ha teheti egészen a legközelebbi kiserdőig, vagy legalább parkig elszökik. Tüzes a természete, de nem feltétlenül hebehurgya. Ennél azért megfontoltabb, előre tervez. Figyeld csak meg, képes órákig elülni egy vakondtúrás mellett, és közben arról álmodozik, mit is fog majd a többi macskának mesélni. Ha teheted, tarts mellette más állatkákat is, imádja a társaságot. Emlékszel  Sylvesterre, a rajzfilmmacskára? Na, pontosan olyan.


*****




BAK (december 22.- január 20.)

 

Olyan nyúzott néha, mintha megjárta volna a poklot? Valószínűleg örökbe fogadtad, és az előző helyén rosszul bántak vele – de az is lehet, hogy egyáltalán nem foglalkoztak vele. De ne aggódj, a Bak-macska örök túlélő. És ha végre otthon és biztonságban érzi magad nálad, megnyugszik. Csak ne is próbálj elvenni tőle semmit, a kedvenc játékát sem, még ha nagyon unod is, hogy állandóan azt vonszolja maga után. Senkivel nem hajlandó semmit sem megosztani. Jó, ha megbizonyosodsz róla, hogy a többiek - a családtagok, és a házban élő többi állatka - is jól tudják ezt. A legszerencsésebb, ha a többiek amúgy is engedelmes, szófogadó lelkek. Bak-macskád sohasem fog látványosan vadászni, hozzád dörgölőzni, inkább alig észrevehetően jelzi csak, hogy ott van, de ha biztonságban érzi magát, mindig ott lesz.

*****




VÍZÖNTŐ (január 21. -február 19.)

 

Vajon kié lehet az a macska ott a csilláron? Ugye nem a te Vízöntő-macskád? Dehogynem! Bármire képes, hogy felhívja magára a figyelmet, és ebbe beletartozik a jó hangos nyávogás is. De nem csak saját maguk hallatnak hangocskákat állandóan, egész nap fülelnek is. Mellette sohasem fogsz unatkozni. Rendszerint ő a bandavezér, bármilyen más állatkáid és apró gyerekeid legyenek, mert a nagy kalandokból a haverjaikat sem hagyják ki. Szükségük van a nagy társaságra, az egész napos „szórakoztatásra”. Nagyon pontosan és érthetőn ki tudja magát fejezni, ha szüksége van valamire, és remekül be fog téged is idomítani. Imádják, ha beszélnek hozzájuk, ha beszélgetés folyik körülöttük. De megvan neki a saját kis szőrös baráti társasága is, úgyhogy ne lepődj meg, ha időnként hazahozza a haverokat is.

*****



HALAK (február 20. -március 20.)

A Halak csillagjegyű macskának folyamatosan szüksége van a szeretetedre és a csodálatodra. Gyakran kell simogatni, vakargatni. De ha tudja, hogy közel áll a szívedhez, meg is hálálja. Nagyon hiányzol neki, ha nem vagy otthon, ezért szüksége van valamire, ami rád emlékezteti. Más kis állat nem helyettesíthet téged. Ha boldognak és nyugodtnak akarod látni, próbáld meg a zajszintet csökkenteni. Nagyon érzékenyek, minden hangulatváltozást megéreznek, így ne csodálkozz, ha néha szükségük van arra, hogy félrevonuljanak.


*****



SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL